zaterdag 24 juni 2017

Duitsland · Homohuwelijk | Martin Schultz: "Binnen 100 dagen Homohuwelijk"

Fractievoorzitter 'Martin Schulz' van de 'Sociaaldemocratische Partij' van Duitsland (SPD) heeft vrijdag in een interview beloofd dat als zijn partij het na de verkiezingen dit najaar voor het zeggen krijgt Duitsland binnen honderd dagen het 'homohuwelijk' zal legaliseren Duitsland is één van de laatste westerse landen zonder homohuwelijk maar daar kan na de verkiezingen in september dus snel veran- dering in komen.

De huidige regeringscoalitie van CDU/CSU en SPD heeft tot nu toe geweigerd het huwelijk open te stellen voor paren van het zelfde geslacht. De partij van bondskanselier Angela Merkel (CDU/CSU) is tegen de komst van het homohuwelijk maar vooral tegen het adoptierecht voor homosek- suele paren. Recente peilingen laten zien dat de 'Duitse Christelijke Partij' van 'Angela Merkel' niet meer representatief is voor wat de Duitse bevolking wil.

Enige tijd geleden bleek dat een meerderheid van de Duitsers voor legalisering van het homohuwelijk is en ook vrijdag blijkt het opengestel- de huwelijk op veel steun te kunnen rekenen. Uit de meeste recente peiling van een gerenommeerd onderzoeksbureau blijkt dat maar liefst 66% voor en slechts 26 procent tegen het homohuwelijk is. Over adoptie door homoparen is Duitsland iets minder positief. Ruim 57 procent laat weten hier geen bezwaren tegen te hebben maar 33 procent zegt tegen adoptie te zijn.
                                           
                                               
                                                           
In navolging van de SPD hebben ook 'Die Grünen' (vergelijkbaar met GroenLinks) en de 'FDP' (vergelijkbaar met D66) zaterdag laten weten dat het homohuwelijk een zeer belangrijk item zal zijn tijdens de kabinetsformatie. De partijen stellen zelfs niet in een kabinet plaats te nemen als het huwelijk niet wordt opengesteld voor paren van het zelfde geslacht.

Algemeen wordt aangenomen dat de Duitse politiek nog dit jaar besluit het homohuwelijk, met of zonder het adoptierecht voor homoseksuele paren, te legaliseren.

Zie ook:
bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – GaySite.nl / Twitter.com – Enough is Enough