maandag 26 december 2016

UK | "Popster en Gay-icoon 'George Michael' op 53-jarige leeftijd overleden" ‼

Engeland – 'George Michael'  →  Op Eerste Kerstdag is de beroemde Britse popster George Michael overleden. Hij werd slechts 53 jaar. De doodsoorzaak is nog niet officieel bekend, maar het zou 'hartfalen' zijn. De politie heeft geen verdachte omstandigheden gevonden. "Tot ons grote verdriet bevestigen we dat onze geliefde zoon, broer en vriend George is overleden – vredig thuis in de kerstperiode" ‼, luidde de persverklaring.
                                 
     

     
                                 
De in 1963 in Londen geboren George Michael brak in de jaren '80 doorbrak met WHAM! dat hij samen met zijn jeugdvriend Andrew Ridgeley had opgericht. De beeldschone George Michael groeide uit tot tieneridool en meisjesicoon. In 1987 besloot hij solo verder te gaan. Zijn debuut- album 'Faith' ging meer dan 20 miljoen keer over de toonbank. Veel radiostations weigerden zijn eerste nummer 'I Want Your Sex' te draaien, maar het werd een mega-hit. George Michael werkte samen met grootheden als Elton John en Aretha Franklin, won meerdere Grammy's en verkocht in totaal meer dan 100 miljoen platen.
                                     
                                     
Voor de LGBT-gemeenschap groeide George Michael uit tot een icoon  Zijn coming-out was misschien wel de pijnlijkste en meest spectaculaire die je je als roze medemens kan voorstellen: in 1989 werd George Michael op een openbaar toilet in 'Beverly Hills' door een undercover-agent al 'cruisend' betrapt. Kort daarop kwam hij bij CNN openlijk uit de kast en verscheen de single 'Outside', over de lol van buitenseks. De bijbe- horende clip werd door veel TV–zenders in ieder geval overdag niet uitgezonden.  Op liefdadigheidsgebied betekende George Michael ook veel. Zo was hij patroon van de Elton John AIDS Foundation en trad op tijdens talloze benefietavonden. 26 maart 1993 overleed z'n partner Anselmo Feleppa aan de gevolgen van Aids   George Michael stortte in een diepe depressie en schreef lange tijd geen nieuwe songs.
                                             
Zie ook:

Update:
Onbekend werk van 'George Michael' verschenen na zijn dood  /  Engeland - 3 CD's | "George Michael had drie albums klaarliggen"

Ook geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
  George Michael | "Onbekend werk van George Michael verschenen na zijn dood" ‼   

bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com – AD Show / Twitter.com – Fadi Fawaz / YouTube.com