dinsdag 9 december 2014

Vrijdag 12 december 2014 | 'Paarse Vrijdag' op zo'n 500 Nederlandse scholen

Sinds december 2012 zijn scholen voor basis- en voortgezet onderwijs verplicht voorlichting over seksuele diversiteit op te nemen in hun programma. Slechts een minderheid van de scholen geeft daaraan gehoor.
 
De documentaire 'Alleen in die week hebben wij homo's in huis' legt de worsteling bloot van drie scholen voor voortgezet onderwijs die zoeken naar manieren om aandacht voor 'seksuele diversiteit' vorm en inhoud te geven ‼  Leerlingen, docenten, schoolleiders en een betrokken zorgco√∂rdinator vertellen tegen welke onzekerheden en dilemma's zij aanlopen.

In het kader van Paarse Vrijdag, op vrijdag 12 december, is de documentaire 'Alleen in die week hebben wij homo's in huis' vanaf nu in zijn geheel gratis te zien. Op zo'n vijfhonderd scholen in Nederland organiseren leerlingen (en docenten) op Paarse Vrijdag activiteiten om de gelijkheid tussen hetero's en LGBT's te benadrukken en acceptatie te bevorderen. Met het dragen van paarse kleding en paarse armbandjes wordt de actie visueel ondersteund.

Meer informatie is te vinden op:  AlleenInDieWeek.nl  en op:  GayStraightAlliance.nl
 
 
bronnen: GaySite.nl / Vimeo.com