donderdag 9 oktober 2014

COC NoB | Oss en 's-Hertogenbosch vieren "ComingOutDag 2014" uitbundig ‼


Wij krijgen nogal wat verzoeken van leden en belangstellenden om precieze informatie over activiteiten in de periode van ComingOutDag. Bovendien zijn er wat wijzigingen opgetreden in de programmatijden.
De regenboogvlag gaat in top, een (gratis) toneelstuk in het Theater aan de Parade, een openbaar Verkiezingsdebat in de StadsBieb, de Voorronde van het Songfestival. Pak je agenda, reser- veer een theaterkaartje, doe mee ‼
xx
COC Noordoost Brabant | "Oss en 's-Hertogenbosch vieren 'ComingOutDag 2014' uitbundig" ‼
xx
Zowel 's-Hertogenbosch als Oss gaat aan ComingOutDag 2014 veel aandacht besteden. Oss heeft ComingOutDag op vrijdag 10 oktober, 's-Herto- genbosch op zaterdag 11 oktober 2014. In beide plaatsen zal op een bijzonder manier de regenboogvlag worden gehesen. Waarmee de gemeentes willen onderstrepen dat ze echte koplopergemeentes en per 10 oktober – ondertekening nieuw convenant met ministerie – regenboogsteden willen zijn.

Oss
In Oss zijn er in de week voorafgaand aan ComingOutDag veel activiteiten die gericht zijn op aandacht voor de website: zodoenwedatinoss.nl ‼ Nog steeds is Oss bezig met het vullen van de website met foto's en quotes.
Scholen, culturele instellingen en sportverenigingen zullen gevraagd worden de regenboogvlag te hijsen.
Op vrijdagochtend 10 oktober, om 10.30 uur, zal wethouder René Peters met vertegenwoordigers uit de culturele wereld de regenboogvlag hijsen bij het Gemeentehuis in Oss.
Op ComingOutDag zal ook de vernieuwde website www.zodoenwedatinoss.nl gelanceerd worden. Voor verdere activiteiten volg je de website van het COC en de Facebookpagina en twitter van "Zo Doen We Dat in Oss" ‼

's-Hertogenbosch
Op zaterdag 11 oktober 2014 laat 's-Hertogenbosch van zich horen. Dit keer zal wethouder Jeroen Weyers samen met de Oeteldonksche Club de regenboogvlag hijsen. Naast een regenboogvlag op het stadhuis zal de vlag wapperen op of naast de Kathedraal van de Oeteldonksche Club op de Markt, een gigantische theatertent, die door vele duizenden bezoekers uit alle geledingen bezocht wordt voor feesten en voorstellingen, en in deze periode dé blikvanger in het centrum van 's-Hertogenbosch.
De Oeteldonksche Club bestaat in 2014 132 jaar (zie: www.11x11plus11.nl). Op de laatste dag van haar jubileumfeest pakt men groot uit om aandacht te besteden aan ComingOutDag. Zowel de Ministerraad en de Geminteraad, inclusief Peer van de Muggenheuvel en zijn Kees, zullen pre- sent zijn. Zorg dat je op zaterdag 11 oktober om 11.44 uur op de Markt bent. Dit in tegenstelling (11.11 uur) van wat in BosschRoze staat.

Even op een rijtje:
   Op vrijdag 10 oktober organiseert Nos Baranka (Belangenorganisatie Antilianen en Arubanen) de spraakmakende voorstelling 'Aan Niets Overleden' met als thema 'Hiv' gevolgd door een talkshow en nazit, in het Theater aan de Parade. Je kunt hiervoor gratis kaartjes krijgen, het evenement heet "Bo So Awo" ?! van Dushi&Proud en Nos Baranka; ga naar www.EventBrite.nl en regel je gratis kaartje(s). Als je niet reserveert geldt: VOL is VOL ‼
    Op zaterdag 11 oktober om 11.44 uur zal wethouder Jeroen Weyers samen met de Oeteldonksche Club de regenboogvlag hijsen. Naast een regenboogvlag op het stadhuis zal de vlag wapperen op of naast de Kathedraal van de Oeteldonksche Club op de Markt.
    Het COC organiseert een openbaar Roze Verkiezingsdebat in de Stadsbieb op vrijdag 17 oktober om 20.00 uur met alle politieke partijen die meedoen aan de raadsverkiezingen in 's-Hertogenbosch van 19 november 2014. Wat heeft de Bossche politiek ons te melden over Veilig- heid, Ouderenzorg, Voorlichting op scholen, een Veilig Sportklimaat ?! En wat willen jullie eventueel kwijt ?!
    Op 19 oktober wordt de ComingOut-week afgesloten met de RegionaleVoorronde van het Nationale COC Songfestival in café De Keulse Kar, Hinthamerstraat 101, Den Bosch (aanvang 15.00 uur). De finale van het 20e Nationale COC Songfestival is op 6 december in het Theater aan de Parade te 's-Hertogenbosch.

Zie ook:
COC geeft vrijdag nationaal startschot "Coming Out Dag" in Amersfoort  /  STYLE 'BI' Yourself bij: "COC Noord-Holland Noord" ‼      
Coming Out Dag: "Iedereen moet zichzelf kunnen zijn"  /  "On·BI·kend maakt on·BI·mind", blijkt uit onderzoek A'dam Pink Panel  

bronnen: COC Noordoost Brabant - Jan van Velthoven & Jolanda van Gool / YouTube.com