woensdag 3 september 2014

Bekende Russische Homo-activist 'Nikolai Alekseev' zwaar in elkaar geslagen

Een van de bekendste Russische homo rechten activisten "Nikolai Alekseev" is zopas (opnieuw) in elkaar geslagen. Het is jammer genoeg niet de eerste keer dat hij rake klappen krijgt. Dit keer werd hij aangevallen door twee gemaskerde mannen, aldus web- site GayStarNews.com.

Alekseev, is naast bekend homo rechten activist ook advocaat en bekend van vele legale gevechten tegen de anti-HoLeBi wetten in zijn land. In het verleden is hij al meermaals in elkaar geslagen tijdens vreedzame demonstraties, en ooit werd hij zelfs ontvoerd door de politie die hem enkele dagen mishandelden. Ook in het buitenland werd hij bij vreedzame acties al aangevallen. Vandaag werd hij opnieuw het slachtoffer van homo- fobisch geweld. De feiten gebeurden in de Russische stad Kostroma, in het noorden van Moskou.

In de vroege ochtend van 1 september stapte Alekseev samen met mede homo-activist 'Cyril Nepomnyastchy' van de trein, waarna hij door twee mannen met zwarte kappen over hun hoofd werd aangestaard, toen ze hem herkenden sloegen ze zowel Alekseev als Nepomnyastchy op de grond waarna beide stampen en slagen kregen. Op een bepaald moment kreeg Alekseev een onbekende groene soort verf - die brandend aanvoelde - in zijn gezicht, waarbij zijn oog beschadigd raakte. Beide slachtoffers deden aangifte bij de politie die de zaak zou onderzoeken.
Beide mannen zijn al een tijdje in gevecht met de stad Kostroma over het verbod op het houden van een Gay Pride. Alekseev zegt dat hij dacht dat de meesten hem niet kenden in Kostroma maar dat hij zich daarin blijkbaar heeft vergist. Trouwens vorig jaar in de zomer werd hij in hetzelfde station hardhandig op het hoofd geslagen door een onbekende waarbij er weliswaar camerabeelden waren van de dader en de aanval, maar de politie de zaak toch verwierp wegens zogenaamd geen bewijzen.

Nikolai Alekseev, werd meermaals door de politie opgepakt en in de cel opgesloten. Daarbij bedreigde ze hem en soms werd hij zelfs mishandeld. De Russische autoriteiten zijn niet blij met hem, omdat hij degene is die telkens opnieuw Rusland aanklaagt voor schending van de mensenrechten bij zowel het Europees Hof voor de Rechten van de Mens als bij de Russische overheid zelf.
Ondanks het feit dat hij al meermaals een zaak won, op het hof voor de mensenrechten blijft Rusland de mensenrechten schenden, in het bijzonder die van HoLeBi's en Transgenders en zullen ze het niet nalaten in de toekomst Alekseev nog verder te pesten met arrestaties. Daarnaast komt hij ook regelmatig in het vizier van homofobe groeperingen, waarbij het na al die jaren eigenlijk een wonder is dat hij nog steeds leeft. Maar Alekseev geeft niet op en blijft doorgaan in zijn strijd tegen homofobie en de Russische overheid betreffende de schending van de mensenrechten.
bronnen: HoLeBi.info / GayStarNews.com / YouTube.com