maandag 18 augustus 2014

Duitsland - Mischa Badasyan ‼ | Kunst: "Een jaar lang elke nacht een ander" ‼

Een jaar lang elke nacht seks met een andere man. Het klinkt ridicuul, maar het is het nieuwe kunstproject van Berlijnse kunstenaar Mischa Badasyan.
 
Met het project, 'Save the Date' getiteld, wil hij ontdekken of hij elke keer opnieuw zijn 'liefde' kan schenken aan zijn sekspartners, of dat de seks op een gegeven moment betekenisloos zal worden. Hij wil bovendien de 'eenzaamheid' van Berlijn illustreren.
 
Hij wil dit doen door een kaart met 'non-plekken' van de stad op te stellen. Dat concept heeft hij geleend bij de antropoloog Marc Augé. Die noemt plekken als supermarkten, luchthavens en winkelcentra 'non-plekken' waar mensen het gevoel hebben nergens bij te horen.
 
Badasyan zegt zich verder wel bewust te zijn van de mogelijke gevolgen, zoals een soa, geweld of een depressie. Wij zijn benieuwd of hij über- haupt een heel jaar lang iedere nacht een andere man regelt.
 
Zie ook: 
 
bron: Gay.nl  
 
 
Kunstproject: "Performing artist wil jaar lang iedere dag seks met een andere man"
 
Mischa Badasyan, een 26-jarige performing artist en activist uit Rusland, die is neergestreken in Berlijn, wil vanaf september een jaar lang iedere dag seks met een andere man, als onderdeel van zijn kunstproject 'Save the Date'.
 
Hij zoekt de link tussen eenzaamheid en seks. Hij zoekt partners ia apps als Grindr en Scruff, maar ook op meer traditionele manieren: feesten, cruisen in het park, seksclubs, tripjes naar het buitenland.
 
Badasyan voegde eraan toe: "Voor een homo is het makkelijker om zo'n soort project te doen … maar daarom voel ik me dan ook eenzaam. Hete- ro's hebben niet zoveel de kans eropuit te trekken als homo's, met hun cruising plekken, seks bars en gay chats". Hij wil uitzoeken hoe het is om te worden tot een 'non-place', met routinematige seks: "alsof je naar de supermarkt gaat".
 
"Ik ga naar een date en daarna weer naar huis. Ik zal niet ontkennen dat het een beetje egoïstisch is, maar het is Oké, want het is performing art. Een performing artist moet altijd zijn lijf ten dienste stellen aan zijn performance".
 
bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com