zondag 10 augustus 2014

België - Antwerpen | Antwerp Pride trekt meer toeschouwers dan deelnemers

Zaterdag beleefde in Antwerpen 't jaarlijkse HoLeBi- & Transgender-evenement 'Antwerp Pride' zijn hoogtepunt met de traditionele parade door het centrum van de stad. De stoet telde 22 praalwagens en 800 deelnemers die op hun beurt ruim 45.000 toeschou- wers lokte, aldus HoLeBi.info.

De Pride optocht vertrok zaterdag middag aan de Waterpoort om vervolgens stapvoets naar het Zuid te trekken. Voor het eerst liep de Antwerpse politie mee in uniform. In het buitenland zie je dat wel meer dat de politie mee doet aan een Pride, maar voor ons landje was het uniek. De Antwerpse politie gaf met hun deelname een krachtig signaal dat HoLeBi- en Transfobie in de stad niet wordt getolereerd en dat slachtoffers van HoLeBi- en Transfobie altijd bij hen terecht kunnen.

     ◄   Video: "Politie in uniform liep mee met de Antwerp Pride"


Verder stapten er niet alleen HoLeBi's en HoLeBi-organisaties uit binnen- en buitenland mee, maar onder de 800 deelnemers zaten ook heel wat delegaties van verschillende politieke partijen. Voor het Antwerpse stadsbestuur droegen waarnemend burgemeester 'Ludo Van Campenhout' (N-VA) en schepen voor Cultuur 'Philip Heylen' (CD&V) een grote regenboogvlag samen met onder meer voorzitter van Antwerp Pride 'Bart Abeel'. De Antwerp Pride eindigt zondag met een slotfeest op de Grote Markt, waar onder meer Eurovisie Songfestival-winnaar 'Conchita Wurst' zal optreden.

Zie ook: 
Video: 'Gay Pride' Antwerpen 2014   /  Antwerpse politie loopt in uniform mee in Antwerp Pride     
Grote opkomst voor kleurrijke Parade van Antwerp Pride  /  PvdA neemt deel aan Antwerp Pride
bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com