zondag 20 juli 2014

Oekraïne - MH17 | Aids-deskundige Joep Lange omgekomen bij vliegtuigramp

Professor Joep Lange (1954) is omgekomen tijdens de ramp met vlucht MH17 boven Oekraïne. Samen met tientallen anderen – mogelijk meer dan honderd – was hij op weg naar de Internationale Aids Conferentie AIDS 2014 in de Australische stad Melbourne. Dat meldt de organisatie van de conferentie, die komende zondag begint. Ook zijn rechterhand Jacqueline van Tongeren en Pim de Kuijer van 'Stop Aids Now' zaten hoogstwaarschijnlijk aan boord.
 
Het AMC kan het bericht nog niet bevestigen, maar volgens een woordvoerder 'wijzen alle gegevens die we nu hebben erop' dat ze in het toestel zaten. Joep Lange streed vanaf het eerste uur – in 1983 – tegen hiv en aids en was onder meer hoofd van het 'Amsterdams Institute for Global Health and Development' (Aighd) en leidde het 'Department of Global Health' van het AMC in Amsterdam.
 
Hij zette meerdere cruciale proeven op rond de behandeling van virusremmers en deed onderzoek om besmetting van moeder op kind te voorko- men. Hij richtte de Stichting PharmAcess op, die zich richt op betaalbaar maken van medicijnen in goede kwaliteit.
 
 
bronnen: Gay.blog.nl / NOS.nl - NOS Journaal (Video's)