vrijdag 4 juli 2014

Eindhoven | Roze Weekend in Eindhoven: Het Programma van 'Roze Zaterdag'

Komend weekend kleurt Eindhoven Roze, want dit jaar is onze stad uitverkoren om het jaarlijks terugkerende Roze Zaterdag te organiseren. Het is de 38e editie en het thema is dit jaar 'Diversiteit kleurt je leven'. De organisatie heeft alle registers openge- trokken, want voor het eerst wordt er drie dagen feest gevierd. We kunnen dus beter spreken van een Roze Weekend. In aanloop naar Roze Zaterdag nemen we op Eindhoven Dichtbij in drie delen het programma met je door. Ook maak je kans om VIP-kaarten te winnen voor feesten.
het programma van vrijdag en voorafgaand aan het programma van zondag volgt nu het programma van ZATERDAG ...

Code Oranje
Voor zaterdag geldt 's avonds een Code Oranje. Omdat het Nederlands Elftal 's avonds om 22.00 uur op het WK in Brazilië de kwartfinale speelt tegen Costa Rica, wordt de programmering op de Markt en het 18 Septemberplein aangepast. Op deze pleinen komen namelijk grote schermen te staan waarop oranjesupporters naar de wedstrijd kunnen kijken.

Oecumenische viering
Sinds 1989 start Roze Zaterdag volgens traditie met een oecumenische viering. Zo ook dit jaar. Het thema van de viering is "kleurrijk samen- leven". De kerkdienst vindt plaats in de Augustijnenkerk (aka de Paterskerk) en begint om 11.00 uur. (meer info)

Parade
Het hoogtepunt van de dag is de parade. De start is om 13.00 uur op de Mathildelaan, ter hoogte van de Media Markt. Vanaf daar trekt de bonte stoet via de Nieuwe Emmasingel en de Keizersgracht richting het Stadhuis. (meer info)

Rapido
Het meest bekende en grootste feest van Europa maakt eenmalig een uitstapje naar Eindhoven. Feestvierders kunnen van vroeg in de middag tot laat in de nacht feesten op het Stadhuisplein. De toegang tot Rapido is gratis. (meer info)

Win VIP-kaarten voor Rapido ‼
Eindhoven Dichtbij mag 5 x 2 VIP-kaarten weggeven voor het Rapido. Wil jij kans maken op twee VIP-kaarten ?! Like dan de facebookpagina van Eindhoven Dichtbij en lees daar wat je moet doen om te winnen.

Rainbow Tolerance Festival
Dit festival op de Stratumsedijk biedt van 11.00 tot 4.00 uur een doorlopend programma met veel livemuziek en onder meer een Drag Queen Show. (meer info)

Spectrum en Friso Classics
Op Roze Zaterdag organiseert de Effenaar twee feesten: Spectrum en Friso Classics zijn speciaal voor deze gelegenheid in het leven geroepen. Spectrum en Friso Classics zijn beide te bezoeken met één ticket. Double the fun, double the pleasure. (meer info)

En verder ...
• 10.30 uur: Anders Roze, voor LGBT's met een verstandelijke beperking (meer info)
• 11.00 uur: Informatiemarkt (deelnemers verzameld op Facebook)
• 11.00 uur: Stijldansen bij de Catharinakerk (meer info)
• 11.00 uur: Voetbal op het Begijnenhof (meer info)
• 11.00 uur: Pink Culinair op het 18 Septemberplein
• 11.00 uur: Entertainment en livemuziek op de Markt
• 13.30 uur: PSV & Kouros Zwemtoernooi op TU/e-terrein (meer info)
• 20.00 uur: Vrouwenfeest in het Tuchthuis, Stratumseind (meer info)
• 20.00 uur: Transgenderavond (meer info)
• 21.00 uur: Women Only: ZsaZsa aan de Dommel (meer info)
• 23.00 uur: Rapido After Party in Club Storm (Stationsplein)

Plattegrond en Programma
De organisatie van Roze Zaterdag heeft een handige plattegrond met programma voor je gemaakt.  Klik Hier voor de Plattegrond    PDF ‼

Meer Info
www:  RozeZaterdagEindhoven.nl
Facebook:  Facebook.com/RozeZaterdag040
Twitter:  Twitter.com/RozeZaterdag040
App:  Gay&Night Online app  (voor iPhone en Android)

Roze Camping
Op het terrein van de TU/e wordt een tijdelijke camping ingericht. De camping bevindt zich op enkele minuten lopen van de binnenstad. De cam- ping gaat op donderdag 3 juli om 18.00 uur open en op maandag 7 juli om 12.00 uur weer dicht. (meer info)

Zie ook:  Transgendergroep Eindhoven op Roze Zaterdag  /  Roze loper door binnenstad Eindhoven: Stad in teken van Roze Zaterdag 
bronnen: Dichtbij.nl / YouTube.com