zondag 4 mei 2014

Breda | Homo-actievoerder 'Lars Hobma' doet aangifte tegen rapper 'Ismo' ‼

Actievoerder Lars Hobma (19) is vrijdagochtend bij de politie in Breda langsgeweest om aangifte te doen tegen 'Ismo'. De rapper kwam donderdag in opspraak vanwege controversiële teksten zijn een nieuwe rap. Na het bekendmaken van de aangifte kreeg de initiatiefnemer van actiegroep Bredaas Belang tientallen bedreigingen binnen. "Ik ben echt enorm geschrokken", stamelt Hobma.

Hobma riep op de Facebookpagina van Bredaas Belang mensen op massaal te komen actievoeren voor het politiebureau van Breda. De actie- groep zegt de 'antisemitische' en 'discriminerende' uitlatingen van de Bredase rapper niet te tolereren. Niemand kwam echter opdagen ‼ "Daar baal ik natuurlijk ontzettend van. Gelukkig heb ik echter geluiden gehoord van mensen die aangifte willen doen tegen deze jongen".

Na het bekendmaken dat hij aangifte had gedaan, kreeg Hobma veel fans van Ismo op zijn dak. "Ik moest branden in de hel en werd voor hoeren- zoon en flikker uitgemaakt. Dat zijn natuurlijk geen leuke berichten. Zeker niet als je voor een beter Breda probeert te strijden", vertelt Hobma.

'Schandalig'
Rapper Ismo jaagt veel luisteraars tegen zich in het harnas omdat hij geen spaan heel laat van joden en homoseksuelen in zijn explosieve rap 'Eenmans'. Zo zou hij "flikkers geen hand geven en die fuckin' Joden nog meer haten dan nazi's". Hobma is homoseksueel.

"Ik word door veel mensen racist genoemd, terwijl ik dat helemaal niet ben", liet de rapper donderdag aan Omroep Brabant weten.

Hobma is niet alleen teleurgesteld in de rapper, maar ook in de Bredase wijkraad Heuvel ‼  De raad feliciteerde Ismo donderdag met zijn eerste videoclip. "Schandalig dat een wijkraad hier trots op is. Bredaas Belang eist een reactie", laat Hobma weten. "Niemand hoort gediscrimineerd te worden."

'Fock jullie'
Veel mensen op de sociale media roepen op om aangifte te doen tegen de rapper. Ismo, die eigenlijk Ismael Houllich heet, is boos dat mensen naar de politie stappen. "Fock jullie en jullie aangiftes", laat hij aan zijn Twitter-volgers weten.
Zie ook: 
bronnen: OmroepBrabant.nl / YouTube.nl