woensdag 5 februari 2014

Schotland | "Vanaf oktober is ook in Schotland het Homohuwelijk mogelijk" ‼

In Schotland kunnen homostellen dit jaar nog in het huwelijk treden  Het Schotse parlement stemde dinsdag met grote meerderheid in met de wet die het huwelijk tussen partners van gelijk geslacht mogelijk maakt.

De Schotse regering reageerde verheugd en liet weten dat het de juiste beslissing is. "Het huwelijk draait om liefde, en dat is altijd de kern van deze kwestie geweest", aldus de Schotse minister van Volksgezondheid Alex Neil.

Het eerste homohuwelijk in Schotland kan in de herfst een feit zijn, meldde de BBC. De twee belangrijkste kerken in Schotland blijven tegen. Ze betitelden de plannen eerder als 'een gevaarlijk sociaal experiment'.

Het Britse parlement nam vorig jaar al een wet aan die het homohuwelijk mogelijk maakt in Engeland en Wales. Vanaf 29 maart kunnen homo's en lesbiennes daar trouwen.

Zie ook:  

bron: Algemeen Dagblad


Schotland → Homohuwelijk ‼ | "Homohuwelijk mogelijk in Schotland" ‼

Het Schotse parlement heeft ingestemd met de wet die het homohuwelijk mogelijk maakt. Waarschijnlijk wordt het eerste huwelijk in oktober gesloten. De wet werd met grote meerderheid aangenomen: 105 parlementsleden stemden voor, 18 waren tegen de wet.

Schotse kerken zijn fel tegen de wet. Ze hebben lang actiegevoerd tegen het homohuwelijk. De regering heeft daarop laten weten dat de ker- ken niet hoeven mee te werken aan het sluiten van homohuwelijken.

► Schotland was het eerste land in het Verenigd Koninkrijk dat het homohuwelijk wilde invoeren, maar uiteindelijk waren Engeland en Wales daar eerder mee.

bronnen: NOS.nl - NOS Journaal