maandag 10 februari 2014

Rusland - Winterspelen | De nieuwe Olympische sport: "Sla Homo's in elkaar"

In een krachtige video maakt men een statement tegen homofobie wereldwijd  De video draait voornamelijk om homofobie in Rus- land en stelt dat Rusland zopas discriminatie heeft uitgeroepen tot een nieuwe Olympische sport waarbij het publiek juicht wanneer homo's in elkaar worden geslagen.

Het filmpje toont brutaal geweld tegen homo's. De video begint met een homo koppel dat gaat trouwen, dan zie je ze op een voetbalveld wan- delen en stellen Russische voetballer zich op voor de wedstrijd sla een homo in elkaar. Op het einde van het filmpje zegt men dat er niet enkel in Rusland homofobie is maar dat homo zijn in nog ruim 70 andere landen strafbaar is.

De video is een realisatie van 't Fair Games Project (FGP) en het filmpje kreeg de naam: 'Russia Declares Discrimination Newest Olympic Sport'. Na het in elkaar slaan van de homo's krijgen de zogenaamde sporters dan ook punten en een medaille. Michael Rohrbaugh, directeur en produ- cer van het Fair Games Project onderlijnt de belangrijkheid van een sterke, zelfs schokkende boodschap van de video. Mensen moeten weten dat homo zijn in vele landen strafbaar is, niet alleen in Rusland.

Info over het project:  The Fair Games Project 

Zie ook:  OUT.tv | "Discriminatie nieuwe sport"

bronnen: HoLeBi.info / GayStarNews.com / YouTube.com