donderdag 9 januari 2014

Midden-Oosten – Jemen | "Tientallen Homo's inmiddels vermoord in Jemen" ‼

Diverse media berichten dat "het geweld tegen homoseksuelen in Jemen" de laatste tijd zeer sterk toe neemt  In de republiek in het Midden-Oosten is homoseksualiteit strafbaar en staat zelfs de doodstraf op het doen van homoseksuele handelingen.

Maar volgens de overheid gebeurt het maar zelden dat homoseksuelen worden veroordeeld. Dit omdat er in "Jemen eigenlijk nauwelijks homo's wonen," aldus een woordvoerder van het Ministerie van Mensenrechten. De werkelijkheid laat zien dat er al geruime tijd een heksenjacht bezig is en vele duizenden homo's slachtoffer zijn geworden van aanvallen van extremistische Islamieten.

Onbevestigde bronnen melden dat de afgelopen periode enkele honderden (vermeende) homoseksuelen zijn aangevallen en minimaal 34 zijn ge- dood. Het laatste slachtoffer, de 25-jarige Waleed Saleh Awedan, werd maandagavond neergeschoten toen hij zijn woning verliet.

In het politiek zeer instabiele Jemen is homoseksualiteit bij wet verboden. Iemand die zich schuldig maakt aan homoseksuele handelingen kan honderd zweepslagen en een gevangenisstraf van maximaal tien jaar worden opgelegd. Bij herhaling volgt dood door steniging.

Volgens mensenrechtenorganisaties worden jaarlijks meer dan honderd mensen opgepakt en berecht omdat ze verdacht worden van homosek- sualiteit. Welke straffen zijn opgelegd is niet bekend.

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com