zaterdag 14 december 2013

GayKrant | Tijdschrift GayKrant gaat gewoon door in 2014 → samen met Winq

In tegenstelling tot andere berichten in de media, zal GayKrant in 2014 gewoon blijven bestaan. Wel gaat er iets veranderen.

Sinds auguatus 2013 is GayKrant uit de as herrezen. En wel als opiniemagazine. Hoofdredacteur Edwin Reinerie gaf toen al aan dat "deze iconi- sche titel niet verloren mag gaan". En zo denken wij er nog steeds over.

De uitgeverij van 'GayKrant' maakt ook het gay magazine 'Winq'. Met daarin - net als in GayKrant - veel cultuur, artikelen met een maatschap- pelijke context en homogerelateerde issues. De redactie van beide bladen vroeg zich vaak af: is dit 'n onderwerp voor Winq of voor GayKrant ?! Een interview met schrijver Arthur Japin over zijn nieuwe boek  Of een reportage van Gay Pride in een land waar LHBT'ers nog hard voor hun rechten moeten strijden. Winq of GayKrant ?! Dan hakte de redactie de knoop door en deed daarmee óók de lezers tekort van het blad waar het betreffende artikel niet in kwam te staan. Jammer, maar helaas ?!

Niet meer in 2014. Dan worden beide bladen gekoppeld en samen uitgegeven. Voor iedereen. 'The best of both worlds'. 172 pagina's maar liefst. We hopen maar dat die nog steeds door de brievenbus past. Met meer geld voor nog betere interviews, reportages, evenementen, achtergrond- artikelen. En een nog luidere stem naar 'the powers that be'. Of die nu in Den Haag, Brussel of Moskou zitten. Wordt alles alleen maar beter ?! Nou: de frequentie gaat iets omlaag. Maar het abonnementarief ook. In de komende GayKrant, de laatste in zijn huidige vorm, die op 3 januari zal verschijnen, worden alle lezers hier verder over geïnformeerd.

Zie ook:  GayKrant gaat niet door in 2014  GayKrant stopt als zelfstandig tijdschrift  Gaykrant en Winq fuseren in 2014

bron: GayKrant.nl