maandag 4 november 2013

Sint-Petersburg | Een Homoseksuele jongen is zondag in zijn oog geschoten ‼


                      
Zondagavond hebben twee mannen een gewapende aanval uitgevoerd op het gebouw van een homo-organisatie in Sint-Petersburg. In het gebouw van LaSky waren op het moment van de aanval zo'n dertig homoseksuele mannen en vrouwen aanwezig die voorlich- ting kregen over aids-preventie. De twee aanvallers droegen basketbalpetten en waren gemaskerd.

Eén van de twee sloeg wild met een honkbalknuppel om zich heen terwijl de ander diverse schoten met een luchtdrukpistool afvuurde op de aanwezige jongeren. Een woordvoerder laat weten dat de paniek groot was en dat het een wonder is dat en geen doden zijn gevallen en dat 'slechts' twee personen gewond raakten.

Een vrouw raakte gewond aan schouder en rug nadat ze werd geraakt door de honkbalknuppel. Eén van de aanwezige jongemannen - genaamd "Dima" - werd door een kogel in het oog geraakt. Ondanks een spoedoperatie kon niet worden voorkomen dat het oog als verloren beschouwd moet worden.

De aanval duurde slechts enkele minuten waarna de daders zijn gevlucht. De politie heeft diverse aangiften opgenomen maar laat weten nog in 't duister te tasten over de motieven van de daders. Een woordvoerder van LaSky laat weten dat de aanval verband zou kunnen hebben met de deelname aan een protestdemonstratie een dag eerder.

Zaterdag was een grote demonstratie tegen het toenemend geweld in Rusland van rechts-radicalen. Diverse homo-organisaties liepen mee met regenboogvlaggen. "De aanval zondagavond zou een vergelding zijn voor deze deelname", aldus de woordvoerder.


bron: GaySite.nl