dinsdag 2 juli 2013

Verdachte van mishandeling Homo's op het station van Sneek langer vast !!

De 19-jarige vrouw die twee homo's zou hebben mishandeld in een trein op het station van Sneek moet langer vast blijven zitten. Dat heeft de rechtbank in Leeuwarden dinsdag bepaald. Haar advocaat vroeg de rechtbank om haar het proces in vrijheid te laten afwach- ten.

Naast de mishandeling van de homo's zou Elena S. samen met een vriendin ook twee vrouwen hebben mishandeld. De vrouwen hadden geen relatie met elkaar. Beide mishandelingen werden in maart gepleegd. De vriendin van S. kreeg eerder van de rechtbank wel te horen dat ze het proces in vrijheid mag afwachten.

De verdenking tegen S. is zwaarder dan tegen haar vriendin. Elena S. wordt van een poging tot doodslag beschuldigd tegen één van de vrouwe- lijke slachtoffers. Zij zou tegen het hoofd van haar slachtoffer hebben geschopt.

De rechtbank erkent dat het hier om een jonge verdachte gaat die nog nooit eerder met justitie in aanraking is geweest. "Er is daarom haast geboden bij deze zaak", vindt de rechtbank. De zaak moet daarom deze zomer nog inhoudelijk worden behandeld.


bronnen: Algemeen Dagblad / GayNieuws


De 19-jarige Friese Elena S. - beter bekend als de 'Homoaanvalster' - blijft in de cel

De 19-jarige Elena S. die op 5 maart 2013 in een trein op het NS-station in Sneek samen met haar vriendin een homostel mishandelde, komt niet op vrije voeten. Dat heeft de Leeuwarder rechtbank dinsdag besloten. De rechtbank vindt dat er nog steeds genoeg zwaar- wegende bezwaren zijn om de vrouw vast te houden. De reclassering gaat op zoek naar een kliniek waar ze – achter gesloten deuren – behandeld kan worden.

De uit het Russische Omsk afkomstige verdachte zit al drieënhalve maand in voorarrest. De 19-jarige vrouw woont in Leeuwarden, haar vrien- din (18) komt uit Heerenveen. Zij zit niet in voorarrest.

De twee kregen op 5 maart ruzie met het homostel. Een van de mannen (beiden 20 jaar) zou tegen de Russisch sprekende vrouwen hebben ge- zegd dat ze Nederlands moesten praten. In de trein zouden de vrouwen de mannen hebben bespuugd, geslagen en gekrabd.

Een vriend van de slachtoffers startte een Facebookactie waardoor de vrouwen uiteindelijk werden gevonden. Via hun advocaat hebben de twee vrouwen ontkend dat het geweld homogerelateerd was.

Twee weken later was het weer raak, ditmaal kregen de dames op station Noord in Sneek ruzie met twee andere vrouwen. Een van de slacht- offers werd met hoofdletsel afgevoerd naar het ziekenhuis. De 19-jarige verdachte zou op het hoofd van de vrouw hebben gestampt.

De verdachten zouden de vrouwen zonder enige aanleiding hebben aangevallen en mishandeld. De verdachten beweren het tegenovergestelde: zij zouden door de slachtoffers zijn aangevallen.

De raadsman van de verdachten wil de vrouwelijke slachtoffers als getuigen horen bij de rechter-commissaris. Dat verzoek werd door de rechtbank gehonoreerd. De zaak werd voor maximaal twee maanden aangehouden.


bronnen: FokNieuws.nl / YouTube - Omrop Fryslan (Video)