zaterdag 28 maart 2020

Alkmaar Pride schuift een jaar door → naar mei 2021 → i.v.m. het Corona·virus

Alkmaar  →  Alkmaar Pride gaat dit jaar niet door, zo meldt het bestuur van de organiserende stichting Alkmaar Pride. Het driedaags evenement – inclusief de grachtenparade – zou dit jaar voor de elfde keer worden gehouden van 28 tot en met 31 mei.

De Alkmaar Pride is doorgeschoven naar 27 tot en met 30 mei 2021.

Lees verder op de website van RozeGolf.net:  "Elfde Alkmaar Pride met grachtenparade schuift een jaar door" ‼ 
                                                               

                                                     
Zie ook:

Andere Nederlandse 'Prides' die zijn afgelast of uitgesteld:
bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com – AlkmaarPride.nl / Facebook.com – RozeGolf.net



                                                            

Hart van Nederland - LIVEBLOG | "Het laatste nieuws over het Corona-virus" ‼

Corona-virus  →  De strenge maatregelen om de verspreiding van 't nieuwe Corona-virus 'COVID-19' tegen te gaan houden Nederland in een ijzeren greep. Hart van Nederland houdt je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond het virus via een 'LIVEBLOG'





                                              
Op de kaart hieronder vind je alle besmettingen met het Corona-virus "COVID-19" in Nederland
Op de kaart hieronder zie je waar en hoeveel mensen positief getest zijn op 't Corona-virus. De kaart wordt één keer per dag geüpdatet met nieuwe informatie van het RIVM. (Klik HIER om de kaart te bekijken op de website van HartVanNederland.nl).

Beweeg met je muis over een gemeente om het absolute en relatieve aantal positieve testen te zien ‼
                                               
Zie ook:       Week 11 & 12
Nu gaat Nederland helemaal dicht - drie weken lang   Corona | "Alle scholen dicht en horeca moet per direct op slot" 
Dit moet u weten over het Corona-virus  /  Nederland op slot | "Scholen, sportclubs en horeca dicht om Corona-crisis"

bronnen: HartVanNederland.nl / Facebook.com – HartVanNederland.nl / LocalFocus.nl / YouTube.com


      
                                 
      
                                                 
      
                                                                                           

vrijdag 27 maart 2020

"Mister Gay Belgium" verkiezing verplaatst van 23 mei naar 15 augustus 2020

België  –  Mister Gay Belgium organisator 'Bram Bierkens' houdt er rekening mee dat ook hij de verkiezing enkele maanden moet uit- stellen, maar hoopt toch dat de verkiezingsshow op 23 mei kan doorgaan. Dat vertelt hij in een interview in Winq Magazine.

Twee maanden geleden werden de 'gouden twaalf' finalisten voorgesteld en dat moest ook 't startschot zijn voor de verschillende kandidaten om acte de presentes te geven op allerlei evenementen en manifestaties. Maar ook dat kan momenteel enkel online gebeuren.
                                                              

                                                          
"In België worden op 05 april of nieuwe maatregelen genomen of worden de huidige versoepeld" ‼, zo zegt Bram Bierkens in Winq Magazine.


bronnen: GayLive.be / Facebook.com – GayLive.be / Facebook.com  Mister Gay Belgium / YouTube.com


Soest - Liesbeth – R.I.P. | Woensdag is zangeres 'Liesbeth List' (78) overleden

Soest – Liesbeth List    Zangeres 'Liesbeth List' is afgelopen woensdag op 78-jarige leeftijd overleden in haar woonplaats Soest. Dat heeft haar familie vrijdag gemeld op 'Facebook'. Zij wordt door de Corona-crisis in stilte gecremeerd.

Liesbeth List was bekend en geroemd om haar Nederlandse chansons. Bekende nummers van haar zijn 'Aan De Andere Kant Van De Heuvels', 'Kinderen Een Kwartje' & 'Heb Het Leven Lief'. Met 'Pastorale' dat ze met Ramses Shaffy zong, boekte ze veel succes. De zangeres won vele prijzen in haar leven, waaronder twee Edisons en een Gouden Harp.
                                   
  
                                                               
Voor het laatst stond ze in de schijnwerpers in 't voorjaar van 2017, voor een bijeenkomst van de CPNB, waar de Boekenweek-auteurs van dat jaar, Connie PalmenHerman Koch werden geëerd. Ze zong toen 'Non, Je Ne Regrette Rien' van Édith Piaf, het nummer waarmee ze sinds ze de hoofdrol speelde in de musical 'Piaf' een doorstart in haar carrière maakte. Theaterproducent Hans Cornelissen liet "Liesbeth List" niet zomaar uit de schijnwerpers vertrekken en eerde haar met een musical die haar naam droeg en waar ze zelf nog volop aan meewerkte.

Vorig jaar werd bekend dat Liesbeth List de laatste tijd geheel van de buitenwereld geïsoleerd leefde, door de dementie die langzaam maar onver- mijdelijk haar hoofd binnensloop. Ze verbleef in een verzorgingstehuis in Soest.

Liesbeth List was – net zoals de in 2009 overleden bevriende zanger 'Ramses Shaffy' – ook zeer geliefd binnen de LHBTIQ+-gemeenschap ‼
                                                     
Zie ook:
Zangeres Liesbeth List (78) overleden ‼  /  Liesbeth List (78) overleden  /  Zangeres 'Liesbeth List' op 78-jarige leeftijd overleden 
Zangeres en musical-actrice Liesbeth List overleden   Zangeres Liesbeth List overleden  /  Zangeres Liesbeth List (78) overleden  
Overleden: Liesbeth List (19412020)  /  Liesbeth List (78) overleden  /  Liesbeth List was een icoon ‼  /  Liesbeth List → Google ‼
bronnen: Telegraaf.nl / Facebook.com  NOS.nl → Video / NPO.nl → Video / Facebook.com – DeGaykrant.nl → NOS.nl


  
                                                                       

donderdag 26 maart 2020

COVID-19 | Pakistan biedt hulp voor 'Transgender personen' tijdens Pandemie

Pakistan  –  Een hoge functionaris in Karachi, de grootste stad van Pakistan, heeft de Transgender-gemeenschap op het hart gedrukt dat ze medische hulp krijgen tijdens de 'COVID-19' crisis.

"We zijn eraan gecommitteerd om Transgender personen alle nodige hulp te geven", liet functionaris Iftikhar Shalwani volgens Human Rights Watch (HRW) weten aan verschillende verslaggevers. Volgens 'Iftikhar Shalwani' zijn Transgender personen onderdeel van de "Pakistaanse samenleving" en zullen niet buitengesloten worden ‼


bronnen: OUT.tv / Facebook.com – OUT.tv



                                                   

► De eerste 'ZaanPride' wordt verschoven van juni naar 19 t/m 23 augustus ‼ ► I.v.m. de Corona-crisis wordt de eerste ZaanPride uitgesteld naar: juni 2021

Zaanstad  →  De eerste ZaanPride wordt uitgesteld tot eind augustus. De Zaanse Regenboogweek en de Regenboogparade zouden in juni plaatshebben, maar door de snelle verspreiding van het Corona-virus kan de organisatie niet alle noodzakelijke voorbereidingen treffen.

De planning ziet er nu zo uit:
   Woensdag 19 augustus:  Opening van de 'ZaanPride' op de Zaan met de Zaanprinses 
   Donderdag 20 augustus:  Het Café Pride feest bij Odion (onder voorbehoud)
   Vrijdag 21 augustus:  Het jongerenfeest in de Hellema
   Zaterdag 22 augustus:  De 'Zaanse Regenboogparade' en het 'ZaanPride Event' in Cultureel Centrum Bullekerk
   Zondag 23 augustus:  De lezing 'Genderidentiteit' en het 'TranScreen-filmprogramma' in Filmtheater De Fabriek
                                                 
                                                              
Daarnaast is er ruimte om op de dagen voorafgaand aan zaterdag 22 augustus 2020 activiteiten te laten plaatsvinden, zoals de salsaworkshop of de Roze Bingo.

Lees verder op de website van Zaanstad.Nieuws.nl:  Eerste 'ZaanPride' verschoven van juni naar eind augustus" ‼ 
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
•   Van 13 t/m 20 juni krijgt Zaanstad hun eerste 'ZaanPride'  /  Corona-virus | "De 'ZaanPride' wordt uitgesteld tot eind augustus" 
                                           

                                           
Hallo allemaal,

Het ZaanPride benefiet in De Groote Weiver is afgelast, dat weten we allemaal, maar er gaat wel een ZaanPride Singles Party, online, via de Zoom app. Doe lekker mee en verspreid deze mededeling. Of deel het evenement op Facebook. Je kunt gelijk het ZaanPride kader opladen voor bij je profielfoto op Facebook ‼

Met vriendelijke groet,  Frankie Vos – Stichting De Zaanse Regenboog

bronnen: 
Zaanstad.Nieuws.nl / Frankie Vos / RTV·Zaanstreek.nl → Video / Facebook.com – Zaanstad.Nieuws.nl / Twitter.com  ZaanPride 



                                                         
                                                      

woensdag 25 maart 2020

Liefde in Corona-tijd | 'Reilly & Amanda' getrouwd door vriend vanuit flatraam

Amerika →  In Corona-tijden moet je creatief zijn, dacht het Amerikaanse koppel 'Reilly Jennings' (28) en 'Amanda Wheeler' (38). De twee improviseerden hun bruiloft, op straat in New York ‼  Met de ambtenaar van de burgerlijke stand op veilige afstand  vanuit een raam op de vierde verdieping.

Reilly & Amanda waren van plan elkaar in oktober 2020 het Ja-woord te geven, maar door alle restricties rond het Corona-virus vreesden ze dat hun plannen - ook al is oktober nog veraf - in het water zouden vallen. Wat als mensen door maatregelen niet naar hen toe konden komen ?!  Wat als de trouwlocatie nog dicht was ?!  Bovendien waren ze bang het misschien niet meer te kunnen betalen, omdat de fitness waar Amanda werkt de deuren heeft moeten sluiten, zo schreef het stel op Instagram. 


Zie ook:
Liefde in crisistijd | "New Yorks stel getrouwd door vriend vanuit flatraam"  /  Deze twee vrouwen trouwen met elkaar op straat 

bronnen: HLN.be  Het Laatste Nieuws / Instagram – Reilly Jennings
                
                       

Wereldwijd worden 'Prides' uitgesteld of helemaal afgelast i.v.m. Corona-virus

Prides  →  Pride-festivals ontsnappen niet aan Corona-virus 'COVID-19'   Sommigen stellen hun activiteiten uit naar de tweede helft van het jaar, anderen gelasten de 'Pride' helemaal af.

Er gaan ongetwijfeld veel afgelastingen plaatsvinden   Voor meer informatie, over de 'Pride-festivals' die tot nu toe zijn uitgesteld of helemaal zijn afgelast, kijk op de (Engelstalige) website van: GayStarNews.com.  En kijk voor een actueel overzicht ook op onderstaande 'kaart' van Google ‼
                                                                           
                                    
                                                

Update:

                                                                 
Deze artikelen over het 'Corona-virus' zijn ook geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
   Hart van Nederland → 'LIVEBLOG' | "Het laatste nieuws over het Corona-virus" 
   Eurovisie Songfestival is afgelast i.v.m. het Corona-virus → Uitgesteld tot 2021
   Den Haag | 'Movies That Matter'–films gaan i.v.m. 'Corona-virus' online bij Picl
•   Zuid–Afrika | 'Mister Gay World 2020' uitgesteld naar augustus of september ‼
•   Amsterdam - Corona | Veel is afgelast - maar 'kleinere horeca' is meestal open
   VS – Open Brief | LGBTI+'ers lopen meer risico op het Corona-virus: COVID-19
   De 23ste editie van de 'Roze Filmdagen' is n.a.v. het "Corona–virus" uitgesteld
   België - Darklands | 'Darklands' neemt extra maatregelen tegen 'Coronavirus'

bronnen: BeOut.be / Facebook.com  GayStarNews.com / Google.com  Kaart / Facebook.com – BeOut.be