zaterdag 23 september 2023

VN | Turkse president Recep Tayyip Erdoğan klaagt over: "Regenboogkleuren"



De Turkse president 'Recep Tayyip Erdoğan' heeft zich beklaagd over wat hij noemde de LHBTIQ+-kleuren in de vergaderzaal van de Verenigde Naties ‼

Hij voelde zich ongemakkelijk bij al die kleuren. Recep Tayyip Erdoğan zei dat hij het graag had willen bespreken met secretaris-generaal "António Guterres" van de VN, zo meldden Turkse media donderdag.

"Een van de kwesties die mij het meest stoort … is dat wanneer je de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties betreedt, je de LHBT+-kleuren op trappen en op andere plaatsen ziet", zo citeerde omroeporganisatie Haberturk de president.

Lees verder op de website van RozeGolf.net:  "Turkse president klaagt over 'Regenboogkleuren' in VN-zaal" ‼

bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com – RozeGolf.net 


                                    

Frankrijk trekt twee miljoen euro uit voor: Wereldwijde LGBTIQ+-emancipatie




Die aankondiging deed de Franse minister van Buitenlandse Zaken tijdens een bijeenkomst van de "Verenigde Naties LGBTIQ+-groep in New York" ‼ Dat is een samenwerkingsverband van 40 landen die wereldwijd LGBTIQ+-emancipatie willen bevorderen.

Frankrijk trekt de beurs vanwege de recente aanvallen op LGBTIQ+-rechten in verschillende landen. Hoewel er door het Franse Buitenlandministerie geen specifieke landen genoemd worden ... lijkt de nieuwe pot geld gerelateerd te zijn aan anti-LGBTIQ+–maatregelen in onder andere Ghana, Irak en Oeganda. Ook in Kenia wordt een anti-LGBTIQ+-wet behandeld.

Een woordvoerder zegt tegen het Franse persbureau AFP dat het geld nodig is, zodat onze ambassades degenen kunnen ondersteunen die dagelijks en over de hele wereld de rechten van LGBTIQ+'ers verdedigen, soms met gevaar voor eigen leven.

In 77 landen is Homoseksualiteit illegaal. In meerdere landen staat er zelfs de doodstraf op ‼ 

bronnen: OUT.tv / Facebook.com – OUT.tv


                                      

vrijdag 22 september 2023

Zaandam - 23 september 2023 | Zaanse Regenboogcafé met 'Karaoke-middag'



Zaandam - Regenboogcafé    Het "Zaanse Regenboogcafé" is op zaterdag 23 september 2023 in Het Zaanse Hoekje – De Watering 1Zaandam ‼ 

Deze middag hebben we een gezellige karaoke-middag, kom en zing ook een liedje, gezelligheid staat voorop.

De middag is voor en door LHBTIQ+ Zaanstad, maar iedereen is welkom ‼  We zijn er van 14.30 t/m 17.30 uur ‼

Info:  Info@DeZaanseRegenboog.nl  /  Voor overige activiteiten, agenda en info, check de website:  DeZaanseRegenboog.nl

bronnen: DeZaanseRegenboog.nl – Persbericht → Frank Vos / Instagram.com – DeZaanseRegenboog.nl
                                              

                               

Nijmegen | "Roze Woensdag–oprichter Sander Ederveen plotseling overleden"



Nijmegen – Sander Ederveen – R.I.P.    Roze, roze en nog eens roze. Dat was de kleur van LHBTIQ+-voorvechter en Roze Woensdag oprichter Sander Ederveen (44). Hij, die heel Nijmegen roze deed kleuren tijdens de vierdaagsefeesten, is deze week plotseling over- leden ‼

De voorzitter van Stichting Roze Woensdag  Igor van der Vlist – is nog te geschokt en verdrietig om op het verlies te reageren. Wel laat de stichting op hun website weten 'droevig, beduusd en onthand' te zijn met het verlies van 'onze Sander' ‼  Ze herinneren hem als 'de duizendpoot' die hij was, als: creatieveling, projectleider, netwerker, doorzetter, bedenker, brompot, kartrekker, regelaar, eigenwijsje, foutegrappenmaker en allesvoorelkaar– krijger.
                                                 
                                                                            
Lees verder op de website van GLD.nl:
  "Roze Woensdag-oprichter Sander Ederveen plotseling overleden" ‼

Zie ook:  
Roze Woensdag-boegbeeld 'Sander Ederveen' (44) plots overleden | "We zijn er kapot van" ‼  Sander Ederveen → Website ‼ 


bronnen: GLD.nl – Omroep Gelderland / YouTube.com / Facebook.com – GLD.nl


                                        

donderdag 21 september 2023

TV · TLC · 21 september | Laatste aflevering: "Louisa & Rowan op de Camping"



TLC blijft het immer spraakmakende Transgenderkoppel "Louisa en Rowan" volgen. Ze maakten al realityseries over hun bijzondere liefde, minstens zo memorabele bruiloft en de geboorte van zoontje Mikai. Vorig jaar verhuisden ze voor de zender naar 't Gooi om te zien of ze daar een nieuw be– staan op konden bouwen. In Louisa & Rowan op de Camping gooien ze het over een andere boeg.

Lees verder op de website van TV·Gids.nl:  "Louisa & Rowan op de Camping van start op TLC" ‼

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:

bronnen: TV·Gids.nl / YouTube.com


                                          

Amsterdam - Erwin Olaf – R.I.P. | "Fotograaf Erwin Olaf is gisteren overleden"

Amsterdam  R.I.P.  →  Fotograaf Erwin Olaf is overleden ‼  Dat heeft het management van 'Erwin Olaf' bekendgemaakt. De dood van 'Erwin Olaf' kwam onverwacht. Hij was aan het opknappen van een longtransplantatie die hij een paar weken geleden had gekregen, toen hij plots onwel werd

Erwin Olaf, geboren als Erwin Olaf Springveld (Hilversum, 2 juli 1959 – Amsterdam, 20 september 2023) groeide op in Hilversum en Hoevelaken en ging na de middelbare school naar de 'School voor Journalistiek in Utrecht'. Hier koos hij voor fotograferen. Na zijn studie liep hij stage bij fotograaf André Ruigrok. Na zijn afstuderen in 1980 richtte hij zich kort op documentaire fotografie.
                               
        
                                          
Erwin Olaf, zelf Homoseksueel, was voorvechter van Homo-emancipatie. Tweemaal was hij tijdens een actie betrokken bij een incident dat negatieve publiciteit genereerde. Hierna besloot hij zich terug te trekken als "Ambassadeur van Hoffelijkheid".

Lees verder op de website van GayNews.nl:  "Fotograaf Erwin Olaf is overleden" ‼

Zie ook:
Fotograaf Erwin Olaf onverwachts overleden na longtransplantatie ‼   Amsterdam | "Fotograaf Erwin Olaf (64) overleden" ‼ 

Kijk voor meer artikelen met betrekking tot "Erwin Olaf overleden" op:  Google.com  en/of  Bing.com 

Extra:  Overzichtstentoonstelling 'Silver' van Erwin Olaf in het Groninger museum (2003) → Video ‼  /  Erwin Olaf | "Dit ben ik" ‼ 

Update:  

bronnen: GayNews.nl / Twitter.com | X – GayNews.nl


                                     

woensdag 20 september 2023

Nigeria | 69 opgepakte Nigerianen bij 'Homohuwelijk' op borgtocht vrijgelaten


Nigeria  Gay    In 'Nigeria' zijn 69 mannen die waren opgepakt voor het bijwonen van een Homohuwelijks-ceremonie op borgtocht vrijgelaten. Ondanks de vrijlating zijn ze nog steeds verdachten in de zaak. Amnesty International spreekt van een "heksenjacht"

De arrestatie van de mannen vond vorige maand plaats in de Nigeriaanse kustregio 'Delta'. In een hotel vond volgens de politie een "Homohuwelijk" plaats, iets wat in Nigeria niet erkend wordt. De politie zegt video-materiaal in handen te hebben van de ceremonie.

"De wet die relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht verbiedt wordt in 'Nigeria' steeds vaker gebruikt voor intimidatie, afpersing en chantage". "Dit is onaanvaardbaar" ‼

Lees verder op de website van OUT.tv:
  "69 opgepakte Nigerianen bij Homohuwelijk op borgtocht vrijgelaten" ‼

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
   Nigeria - LHBTIQ+ | "Een massa-arrestatie tijdens Homohuwelijk in Nigeria" ‼ 

bronnen: OUT.tv / Facebook.com – OUT.tv


                              

Gooise Rainbow Week | "Een toenemend symbool van inclusiviteit in de regio"



Gooise Rainbow Week   →   De Gooise Rainbow Week – georganiseerd door Stichting Gooi en Vecht Inclusief – is dit jaar groter en di– verser dan ooit tevoren. Wederom staan 'de vrijwilligers' klaar om de regio te veranderen in een kleurrijk baken van "inclusiviteit en acceptatie" ‼

De stichting heeft opwindende nieuwe samenwerkingen gesmeed die de Rainbow Week nog specialer maken. Op 7 oktober zal Museum Hilversum in het bijzijn van wethouder Karin Walters de tentoonstelling van Marvel Harris openen. Deze voorstelling is getiteld "Inner Journey".

De Gooise Rainbow Week vindt plaats in Hilversum en omstreken van 06 tot en met 15 oktober 2023

Bekijk ook op GayNieuws.blogspot.com Ook zo'n zin in een feestje ?! | "Dit zijn dé grote Roze Evenementen van 2023" ‼

bronnen: Gaykrant.nl / Instagram.com – Gaykrant.nl 


                                          

dinsdag 19 september 2023

Duitsland - Berlijn | 'Schwules Museum in Berlijn' is opnieuw doelwit vandalen


Duitsland  –  Het Schwules Museum in Berlijn is opnieuw het doelwit geweest van vandalen. Het pand aan de Lützowstrasse 73 werd afgelopen vrijdag door onbekenden besmeurd met blauwe verf

Het is de zeven de keer dit jaar dat het pand door onbekenden is aangevallen ‼  In februari werd met een luchtbuks geschoten op een kunstwerk dat voor de deur stond. Ook een raam en de belettering boven de entree raakten beschadigd.

Lees verder op de website van RozeGolf.net:  "Het Schwules Museum in Berlijn is opnieuw doelwit vandalen" ‼

bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com – RozeGolf.net


                                   

Prinsjesdag | Sjoerd Warmerdam (D66) steelt de show in: PowNed-roze jurk ‼



Prinsjesdag  →  Wat een bijzondere en vooral ook onverwachte geste van 'Sjoerd Warmerdam' (D66) ‼  Om onze aandacht te trekken als LHBTIQ+-soldaat verscheen Sjoerd Warmerdam - hij/hem/het/zij/haar - in een Roze Jurk op Prinsjesdag, de kleur van PowNed.

Omdat het D66-groen inmiddels aardig aan het verdorren is, met volgens de laatste peilingen een historisch laag aantal zetels in de 'Tweede Kamer', omarmde Sjoerd Warmerdam bij zijn kledingkeuze de huisstijl van de omroep die zijn partij in het verleden niet al te gunstig gezind was.

Maar je moet ze toch nog ergens vandaan halen, je kiezers.

Is het een wanhoopsdaad ?!?!  Of is het zijn nieuwe strategie om in 'zijn strijd voor gelijkheid' de mensen die hem misschien in eerste instantie "een beetje gek vinden" tegemoet te komen ?!  Nou vooruit dan, op "het zinkende D66-schip" mag hij/zij/het best een klein vreugdedansje doen in "onze kleuren" ‼

Applaus voor Sjoerd Warmerdam ‼

Kijk voor meer artikelen met betrekking tot "Sjoerd Warmerdam - Roze Jurk" op:  Google.com  en/of  Bing.com  ‼ 

bronnen: PowNed.tv / Twitter.com | X – Pim Sedee
                                   
                                        

maandag 18 september 2023

Putten | "Motie om de Regenboogvlag te hijsen in Putten vindt geen gehoor" ‼


Putten    De 'Regenboogvlag' wordt dit jaar op "Coming Out Dag" – 11 oktober – niet gehesen in de gemeente Putten. Een motie van "Anja ten Bolscher" van de 'VVD' kreeg alleen de steun van 'Wij Putten'. "Zolang dit verzoek wordt ingediend, zullen wij deze blijven steunen", zo gaf "Wilma van Voorst" het standpunt van haar partij weer ‼

Anja ten Boscher gaf aan het jammer te vinden weer een motie te moeten indienen 'om de vlag gehesen te krijgen' ‼  Maar het belang dat iedereen mee moet kunnen doen in de samenleving noopt volgens haar dit toch te doen.

Ze wijst erop dat de LHBTIQ+-gemeenschap in 'Putten' bestaat uit zo'n vier tot zes procent van de samenleving hetgeen voor Putten neerkomt op zo'n duizend mensen. Een gesprek met Village People in Harderwijk heeft haar geleerd dat 't hijsen van de vlag voor de LHBTIQ+-gemeenschap een belangrijke steun in de rug kan zijn. Er is volgens haar nog steeds sprake van discriminatie van deze mensen en voelen zij zich vaak onveilig.

Lees verder op de website van DePuttenaer.nl:  "Idee / Motie om Regenboogvlag te hijsen in Putten vindt geen gehoor" ‼

bronnen: DePuttenaer.nl / Facebook.com – DePuttenaer.nl


                                

Harry Mens · Business Class | Worden kinderen van Homo's ook gelijk Homo ?!


Het wordt hoe langer hoe gekker met 'Harry Mens'. Het kan bijna niet anders dan dat de Business Class-presentator gewoon een Martien Meiland- achtige act is. Zijn interviews worden in elk geval met de dag absurdistischer. Een suggestie die hij gisteren deed in z'n talkshow, met Paul de Leeuw tegenover zich, sloeg als een tang op een varken.

Lees verder op de website van MediaCourant.nl:  Harry Mens | "Worden kinderen van twee Homo’s ook gelijk Homo" ?!
                                     
                             
Zie ook:  

bronnen: MediaCourant.nl / YouTube.com / Twitter.com | X – MediaCourant.nl
                                    
                                        

zondag 17 september 2023

Oproep - Platform Keelbos - HOP | Politie kamt bos 'Bruggelen' langs de A1 uit



Stichting Platform Keelbos roept iedereen op zich te melden die bekeurd is tijdens de twee politieacties die de afgelopen tijd zijn ge- houden op de mannen-ontmoetingsplek 'Bruggelen' langs snelweg A1 bij Apeldoorn ‼

Verzorgingsplaats Bruggelen    Stichting Platform Keelbos verzamelt de reacties en wil in gesprek met de beheerder van het bos en de politie.

Zie ook:  

Update:  
Onderzoek na meerdere politie-acties bij ontmoetingsplek Bruggelen  /  Politie over acties in bos Bruggelen | "Dit is niet de manier" 

bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com – RozeGolf.net


                            

09 tot en met 15 oktober 2023 | Regenboogweek Heerenveen - Leef Je Kleur ‼



Van 9 tot en met 15 oktober 2023 is weer de Regenboogweek in de gemeente Heerenveen. Het thema van dit jaar is "Leef Je Kleur" ‼ Regenboogbelang Heerenveen (RBH) nodigt iedereen uit om deel te nemen aan diverse kleurrijke activiteiten tijdens de week

De Regenboogweek valt jaarlijks in de week van 11 oktober – de "Internationale Coming Out Dag". Op die dag hijst men over de hele wereld de Regenboogvlag, om op die manier om te benadrukken dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Jezelf zijn en je veilig voelen bij hoe en wie je bent, dat is voor iedereen belangrijk. Helaas is dit voor veel LHBTIQ+'ers nog steeds niet vanzelfsprekend. De Regenboogweek Heerenveen vraagt ook dit jaar extra aandacht voor dit thema. Naast het hijsen van de vlag zijn er in 'Regenbooggemeente Heerenveen' een week lang uiteenlopende activitei- ten waarbij iedereen van harte welkom is ‼
                                    
                                             
Lees verder op de website van Gaykrant.nl:  "Regenboogweek Heerenveen  Leef je kleur" ‼


Bekijk ook: "Ook zo'n zin in een feestje ?! | Dit zijn dé grote Roze Evenementen van 2023" ‼ op GayNieuws.blogspot.com ‼

bronnen: Gaykrant.nl / Facebook.com – GrootHeerenveen.nl / Instagram.com – Gaykrant.nl