zondag 8 oktober 2023

Nieuw in Utrecht | "Het 'Utrecht Queer Culture Festival' is van start gegaan" ‼

Utrecht  –  Vanaf vrijdag 06 oktober 2023 staat Utrecht in het teken van het allereerste Queer Culture Festival, met meer dan tachtig activiteiten. Er zijn voorstellingen, exposities, feestjes, workshops, wandelingen, sportactiviteiten en nog veel meer. Pim Lammers is bovendien gevraagd om een lezing te houden ‼

Vrijdag 06 oktober is de allereerste editie van het nieuwe Utrecht Queer Culture Festival gestart. Het festivalprogramma met ruim 80 activiteiten vindt plaats in de week van Coming Out Dag (11 oktober). Na de opening staat onder andere de Culturele Zondag Queer, de uitreiking van de Annie Brouwer-Korf prijs en de Walk of Love op de agenda.

Schoonheid van Diversiteit
Het nieuwe festival viert van 06 tot en met 14 oktober 'de schoonheid van diversiteit'. "We vinden 't belangrijk om met dit festival de vrijheid en va- riatie in seksualiteit, gender, seksuele oriëntatie, lichaam en relatievormen te stimuleren en agenderen. 'Dat is nodig', want de bewegingsvrijheid en de ruimte om veilig en zichtbaar jezelf te kunnen staat voor onze gemeenschap de laatste tijd weer vaak onder druk", aldus Petra Luiken, initiatief– nemer van het Utrecht Queer Culture Festival.