zaterdag 21 oktober 2023

Lunteren | Nicki van de Hoef uit Lunteren verkozen tot: Miss Gay Holland 2023



Lunteren  →  "Nicki van de Hoef" is trots met de titel 'Miss Gay Holland 2023' die zij heeft gekregen. Zondag 22 oktober is de officiĆ«le kroning. Daarna is zij een jaar lang 'ambassadeur' en zal zij onder andere aanwezig zijn bij verschillende Prides en andere LHBTIQ+-evenementen in Nederland

"Ik ga zeker bij alle Prides aanwezig zijn", vertelt Nicki van de Hoef, die ook bij de 'Ede Pride' aanwezig zal zijn. "Je bent een 'ambassadrice', dus je gaat ervoor zorgen dat je jezelf inzet voor de community".
                                          
                               
De afgelopen vier jaar wonnen elke keer Trans–vrouwen bij de Miss Gay Holland, de meest inclusieve verkiezing. Volgens Nicki van de Hoef, die zelf ook Transgender is, gaat de verkiezing niet per se om 't uiterlijk. "Maar wat je wil bijdragen aan de community, maar ook wat je hebt meegemaakt".

Bij haar was de zoektocht makkelijk geweest, maar wimpelde haar ouders haar Coming-Out meermaals af ‼  Zo van, "hij zal wel 'Homo' zijn, het zal wel een fase zijn, het komt wel weer goed" ‼  Op haar achttiende mocht ze "haar eigen keuzes maken" en rolde ze het traject in. "Ik ben een trotse vrouw", concludeert ze.


bronnen: XON.nu / YouTube.com / Instagram.com – XON.nu