dinsdag 5 september 2023

Duitsland | Geaardheid niet meer van belang bij 'Bloeddonaties in Duitsland' ‼



Duitsland – Bloeddonaties    In Duitsland zijn de regels voor bloeddonaties versoepeld. Seksuele geaardheid wordt niet langer mee- gewogen wanneer iemand bloed wil doneren. Het doel van de aanpassing is discriminatie voorkomen

Wie bloed wil doneren wordt niet meer gevraagd naar seksuele geaardheid, maar naar het aantal seksuele partners. Daarnaast krijgt voortaan iede- reen vragen over specifieke seksuele handelingen, waar eerst alleen Homo- en Biseksuele mannen dat kregen. Ook de leeftijdsgrens voor 't doneren van bloed vervalt.

Homoseksuele mannen die 'geregeld van seksuele partner wisselen', werden eerder automatisch als een risico beschouwd, omdat zij een verhoogde kans liepen om een soa te hebben opgelopen.

Nederland
Vanaf volgend jaar moet er ook in 'Nederland' een gelijke behandeling gelden voor alle bloeddonoren ‼  Dat maakte minister van Volksgezondheid – Ernst Kuipers – afgelopen maart in een Kamerbrief bekend. Ook bloedbank Sanquin pleit ervoor om te kijken naar seksueel gedrag in plaats van geaardheid.

Lees verder op de website van RozeGolf.net:  "Geaardheid niet meer van belang bij bloeddonaties in Duitsland" ‼


bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com – RozeGolf.net