dinsdag 15 augustus 2023

Paus Franciscus | "Kerk staat open voor iedereen, maar er gelden wel wetten"



Volgens 'Paus Franciscus' verwelkomt de Rooms-Katholieke Kerk iedereen, maar er bestaan wel wetten die het leven binnen de Kerk reguleren. Dit zei de Kerkvader tegen journalisten die hem spraken op zijn vlucht terug naar Rome nadat hij de Wereld Jongeren Dag in Lissabon had bezocht ‼

Tijdens de reis zei 'Paus Franciscus' dat de kerk openstaat voor "iedereen, iedereen, iedereen". Dus ook voor LHBTIQ+'ers, waarop een verslaggever erop wees dat dit antwoord niet consistent is, aangezien 'Vrouwen' en 'Queer mensen' niet dezelfde toegang hebben tot de sacramenten als Hetero– mannen. Zo kan een vrouw geen paus worden en zo is er geen Kerkelijk huwelijk mogelijk voor mensen van hetzelfde geslacht.
                                      
        
                                           
Hierop antwoordde de paus: "De Kerk staat open voor iedereen, maar er zijn wetten die 't leven binnen de Kerk reguleren. Volgens deze 'wetgeving' mogen zij niet deelnemen aan bepaalde sacramenten" ‼  Hij benadrukte vervolgens: "Dit betekent niet dat de Kerk voor hen gesloten is". "Iedereen ontmoet God op zijn eigen manier in de Kerk".

Lees verder op de website van Winq.nl:  Paus Franciscus | "Kerk staat open voor iedereen, maar er gelden wel wetten" ‼

bronnen: Winq.nl / YouTube.com / Facebook.com – Winq.nl