donderdag 11 januari 2024

Vier 'zelfdodingen' en 640 meldingen van 'onveilige situaties' in AZC's in 2023



AZC's - LHBTIQ+'ers    640 meldingen van onveilige situaties en vier suïcides onder LHBTIQ+-vluchtelingen. Dat is de trieste balans die 'LGBT Asylum Support' opmaakt over de toestand in de Nederlandse AZC's in 2023. Voorzitter 'Sandro Kortekaas' heeft een nood- brief geschreven om nogmaals aandacht te vragen voor de situatie

Voorzitter Sandro Kortekaas van LGBT Asylum Support richt zijn noodbrief aan de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid - Eric van der Burg - het bestuur van COA, de IND, de voorzitter van de Tweede Kamer en andere betrokken instanties. Hij schrijft:

Op eerste kerstdag maandag 25 december 2023 overleed de 21-jarige Moldavische Trans asielzoekster 'Katya (Kate) Mikhailova' door suïcide in haar 'AZC te Heerlen' ‼  In Nederland vroeg zij asiel aan maar werd afgewezen omdat haar land op papier veilig genoeg zou zijn ondanks de doodsbedrei- gingen en meer die zij ontving. Zowel het land wat ze ontvluchtte als ook Nederland bood haar niet die bescherming waar ze als ... kwetsbare, jonge Trans vrouw tevergeefs om vroeg.

Lees verder op de website van Winq.nl:  4 zelfdodingen en 640 meldingen van onveilige situaties in AZC's in 2023 ‼

Zie ook:  Kate Mikhailova | Afgewezen 'Trans-asielzoekster' maakt einde aan haar leven ‼

Eerder geplaatste artikelen met betrekking tot "Sandro Kortekaas" en "LGBT Asylum Support" op GayNieuws.blogspot.com ‼

bronnen: Winq.nl / Facebook.com – Winq.nl