zaterdag 21 oktober 2023

Tweede Kamer-verkiezingen → 22-11-2023 | OUT.tv: De 'Queer Vote'–enquête

OUT.tv  –  In hoeverre vind jij LHBTIQ+-standpunten belangrijk in het bepalen van je keuze ?!  En hoe zwaar wegen onderwerpen als het klimaat, huisvesting en vluchtelingen bij jouw stem ?!  Laat het ons weten en vul de "Queer Vote"-enquête hier in ‼

Met deze enquête wil OUT.tv een beeld vormen over de thema's waar mensen verbonden aan de LHBTIQ+-gemeenschap belang aan hechten en hoe dit hun stemgedrag bepaalt. 
                                              
  
                                    
  Het invullen van de enquête duurt circa 15 minuten ‼  Een 'e-mailadres' is vereist om deel te kunnen nemen. Uw antwoorden en gegevens blijven anoniem en uw 'e-mailadres' wordt NIET voor commerciële doeleinden gebruikt.

bronnen: OUT.tv / Facebook.com – OUT.tv / app.Hellodialog.com → OUT.tv – "Queer Vote"-enquête ‼
                                

                                             

Lunteren | Nicki van de Hoef uit Lunteren verkozen tot: Miss Gay Holland 2023



Lunteren  →  "Nicki van de Hoef" is trots met de titel 'Miss Gay Holland 2023' die zij heeft gekregen. Zondag 22 oktober is de officiële kroning. Daarna is zij een jaar lang 'ambassadeur' en zal zij onder andere aanwezig zijn bij verschillende Prides en andere LHBTIQ+-evenementen in Nederland

"Ik ga zeker bij alle Prides aanwezig zijn", vertelt Nicki van de Hoef, die ook bij de 'Ede Pride' aanwezig zal zijn. "Je bent een 'ambassadrice', dus je gaat ervoor zorgen dat je jezelf inzet voor de community".
                                          
                               
De afgelopen vier jaar wonnen elke keer Trans–vrouwen bij de Miss Gay Holland, de meest inclusieve verkiezing. Volgens Nicki van de Hoef, die zelf ook Transgender is, gaat de verkiezing niet per se om 't uiterlijk. "Maar wat je wil bijdragen aan de community, maar ook wat je hebt meegemaakt".

Bij haar was de zoektocht makkelijk geweest, maar wimpelde haar ouders haar Coming-Out meermaals af ‼  Zo van, "hij zal wel 'Homo' zijn, het zal wel een fase zijn, het komt wel weer goed" ‼  Op haar achttiende mocht ze "haar eigen keuzes maken" en rolde ze het traject in. "Ik ben een trotse vrouw", concludeert ze.


bronnen: XON.nu / YouTube.com / Instagram.com – XON.nu


                                      

vrijdag 20 oktober 2023

Limmen · Jan Veldt | "Homoseksuele 'Priester' mag weer voorgaan in de Kerk"


Limmen  →  Jan Veldt mag weer Kerkdiensten begeleiden in Limmen. Het Bisdom verbood hem vorig jaar om nog langer voor te gaan in eucharistievieringen, omdat hij tegen de lijn van Rome in doorging met het zegenen van Homostellen ‼  

Hij zou de Katholieke leer en leefstijl onvoldoende ondersteunen als oprichter van de stichting RK Homo Emancipatie. De 90-jarige openlijk Homo- seksuele Jan Veldt liet het er niet bij zitten en tekende beroep aan.

De Kerkelijke rechtbank heeft het beroep gegrond verklaard en daarmee is het verbod ingetrokken. "Absoluut verrassend", zegt hij in een reactie tegen NH Nieuws.

Lees verder op de website van RozeGolf.net:  "Homoseksuele Priester mag weer voorgaan in Kerk in Limmen" ‼

Zie ook:
Jan Veldt mag weer voorgaan in Katholieke Kerkdiensten ‼   Geliefde Homoseksuele Priester mag weer Kerkdiensten draaien ‼ 

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
   Bisdom verbiedt pastor "Jan Veldt" om voor te gaan in viering – vanwege inzet voor Gelijke Rechten en 'Homo-emancipatie' ‼ 

bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com – RozeGolf.net


                                

België - Politiek | "Vlaamse Parlementsleden keuren Homofobe uitspraak af" ‼



Afkeur in het Vlaams parlement na de opmerking van het Vlaams Parlementslid "Stefaan Sintobin" van Vlaams Belang, toen het ging over leerkrachten die geen aandacht besteden aan de manier waarop Lesbische of Homoseksuele koppels kinderen kunnen krijgen

"Groot gelijk" ‼, zei "Stefaan Sintobin". Vlaams Parlementslid "Stephanie D'Hose" van Open VLD – Open Vlaamse Liberalen en Democraten – reageerde dat haar 'maag omkeerde' bij de uitspraak van Stefaan Sintobin.

Aan de orde was een enquête van organisatie Çavaria waaruit blijkt dat zes op de tien LHBTIQ+-jongeren zich niet veilig voelen op school. "Uit onze bevraging blijkt dat leerlingen zich beter voelen op scholen waar leerkrachten zich inzetten voor een inclusief schoolklimaat. Ze voelen zich dan vei– liger", aldus het rapport.
                                               

donderdag 19 oktober 2023

Wormerveer - De Zaanse Regenboog | "20 oktober - Zaanse Regenboogborrel"



Wormerveer  →  De Zaanse Regenboog organiseert maandelijks een Regenboogborrel. De locatie rouleert en vindt elke derde vrijdag van de maand plaats. Ditmaal is 20 oktober De Groote Weiver – Industrieweg 1AWormerveer "the place to be". Tijdstip: van 15.00 tot 17.00 uur ‼

Een "Regenboogborrel" is een gezellige bijeenkomst voor mensen die zich identificeren als: Lesbisch, Homo, Bi, Transgender of anders (LHBT+). Het doel van een "Regenboogborrel" is om elkaar te ontmoeten, te praten en te feesten in "een veilige en inclusieve sfeer" ‼  Een "Regenboogborrel" kan ook een manier zijn om de diversiteit en acceptatie van de LHBT+ gemeenschap te vieren en te bevorderen.

Lees verder op de website van Rodi.nl:  "Regenboogborrel nu in Wormerveer" ‼

Zie ook:  

bronnen: Rodi.nl – Zaanstad / DeZaanseRegenboog.nl – Persbericht → Frank Vos / Facebook.com - Rodi.nl


                              

Rotterdam | Drie jaar cel voor het 'brein' achter Hooliganclub van Feyenoord ‼




De man wordt gezien als de leider van de "Rotterdamse Jongeren Kern" (RJK), de jongerenbeweging van de harde kern van Feyenoord-supporters ‼ Leden van die hooligangroep worden in verband gebracht met de spandoeken vol bedreigingen die in mei vorig jaar tijdens de Conference League-finale tussen Feyenoord en AS Roma in Tirana werden uitgerold.

Erop stonden bedreigingen aan het adres van onder meer Paul van Dorst, oprichter van de Roze Kameraden, de LHBTIQ+–supportersvereniging van Feyenoord. Op een ander spandoek stonden bedreigen gericht aan burgemeester Aboutaleb en diens dochter. Van Dorst, Aboutaleb en diens dochter deden aangifte van belediging en bedreiging die in mei vorig jaar tijdens de Conference League–finale tussen Feyenoord en AS Roma in Tirana wer– den uitgerold.

De rechter is ervan overtuigd dat de 30-jarige man de teksten heeft bedacht.
                              
                                

Eerder geplaatste artikelen met betrekking tot "Paul van Dorst" en "Roze Kameraden" op GayNieuws.blogspot.com ‼

bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com – RozeGolf.net


                                  

woensdag 18 oktober 2023

Rechtsgelijkheid | Koninklijk paar praat in Zuid-Afrika over 'LHBTIQ+-rechten'


Daarbij was er bijzondere aandacht voor de bescherming van rechten van LHBTIQ+'ers en vrouwenrechten. Ook wordt gesproken over 't belang van internationale samenwerking op het gebied van inclusiviteit en rechtsbescherming.

Bij de gesprekken waren rechters, activisten en kunstenaars aanwezig. De gesprekken vonden plaats in het Apartheidsmuseum in Pretoria.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn nog tot en met vrijdag in Zuid-Afrika.

Zie ook:
Eerste dag staatsbezoek koningspaar in Zuid-Afrika ‼  /  Koningspaar biedt LHBTIQ+-gemeenschap in Zuid-Afrika luisterend oor ‼ 

bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com – RozeGolf.net


                                

India – LHBTI+ | Voor invoering Homohuwelijk in India is wetswijziging nodig



Het Hooggerechtshof in India weigert het huwelijk voor paren van gelijk geslacht te legaliseren, maar oordeelt dat het land de plicht heeft de relaties tussen mensen van gelijk geslacht te erkennen en hen te beschermen tegen discriminatie

De rechtbank behandelde "eenentwintig verzoekschriften" van paren en activisten van gelijk geslacht ‼  Zij vinden dat het tijd is voor "India" om de LHBTIQ+-gemeenschap als gelijkwaardige burgers te behandelen, zoals de grondwet voorschrijft. De indieners hadden betoogd dat het niet kunnen trouwen hun grondwettelijke rechten schond en hen tot 'tweederangsburgers' maakte.

De rechters van het Hooggerechtshof oordeelden dat de grondwet 'geen fundamenteel recht' om te trouwen garandeert. "Het ligt binnen het domein van het parlement en de staatswetgevers om de wet op het huwelijk vast te stellen", zei opperrechter van het Hooggerechtshof.
                      
                                
Lees verder op de website van RozeGolf.net:  "Voor invoering Homohuwelijk in India is wetswijziging nodig" ‼Indiase Hof weigert Homohuwelijk te legaliseren | "Taak van het parlement"  /  Hooggerechtshof | "Homo India mag niet trouwen"
Hooggerechtshof | Homohuwelijk niet mogelijk volgens Indiase wet   Hooggerechtshof India verwerpt legaliseren Homohuwelijk

bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com – RozeGolf.net / Facebook.com – OUT.tv


                           

dinsdag 17 oktober 2023

Platform Keelbos - HOP | 'Borger-Odoorn' discrimineert door bomen te kappen



Borger-Odoorn – HOP  →  De gemeente Borger-Odoorn discrimineert bezoekers van de 'mannenontmoetingsplaats' bij de visvijver in Drouwenermond door bomen te kappen. Dat stelt Stichting Platform Keelbos die een klacht heeft ingediend bij het "College van Bur- gemeester en Wethouders"

De gemeente heeft onderhoud uitgevoerd in 'de bosschages rond de visvijver' en met groot materieel bomen verwijderd. De stichting is van mening dat de bezoekers van de mannenontmoetingsplaats onevenredig benadeeld worden door de bomenkap.

Lees verder op de website van RozeGolf.net:  Stichting Platform Keelbos | "Borger-Odoorn discrimineert door bomen te kappen" ‼

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
   Borger-Odoorn op vingers getikt om afsluiten parkeerplaats 'ontmoetingsplek' ‼ 

bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com – RozeGolf.net


                                  

Groningen - Geert - Homomannenkoor | Bij 'Zangzaad' kan ik ervaringen delen

Groningen  →  In Noord-Nederland is één Homomannenkoor te vinden. De naam is 'Zangzaad'. Een club mannen die iedere woensdag samenkomt in het cultureel centrum De Witte Schuit in Groningen. Om te repeteren, maar ook zeker voor elkaar ‼

Geert de Breucker (55) draagt een wit T-shirt met daarop een hart van tulpen. Middenin de bloemen staat het woord 'Zangzaad'. "Tja, die naam...", zegt hij met een schalkse lach om de mond ‼  "Je hoort het niet meer zo vaak, maar zangzaad is voedsel om vogels beter te laten zingen. En inder- daad, het is bedoeld met een knipoog".

Het Homomannenkoor treedt zo'n zes keer per jaar op. De doopsgezinde kerk in Groningen – Let's Gro – of het wijkcentrum in Hoogezand; variatie genoeg. Meestal komt de club op aanvraag. Afgelopen juni had "Zangzaad" een uitje naar Bologna. Daar verzamelden zich 105 Homokoren uit heel Europa. "Echt een hoogtepunt" ‼
                                            
                                
Lees verder op de website van AD.nl:  Groningen heeft Homomannenkoor 'Zangzaad' | "Bij 'Zangzaad' kan ik ervaringen delen" ‼ 

Zie ook:

bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / Twitter.com | – AD.nl → AD Groningen / YouTube.com
                            

        
                                          
      
                        

maandag 16 oktober 2023

Transgenders | Zwolle gaat deskundigenverklaring Trans-personen vergoeden



Zwolle    Zwolle gaat als eerste gemeente in Overijssel de kosten van een "deskundigenverklaring" vergoeden, die nodig is voor het wijzigen van het geslacht in de gemeentelijke administratie. Dat heeft een meerderheid van de gemeenteraad maandag besloten ‼

Een deskundigenverklaring die nodig is om geslachtswijziging in de basisregistratie van de gemeente aan te vragen, kost € 315. Daar komen de kos- ten voor het aanpassen van het 'rijbewijs' en het 'paspoort of ID-kaart' nog bij.  Voor veel Trans-personen is dat een hoge financiële drempel. Reden voor GroenLinks om gesteund door de Partij van de Arbeid, D66, Partij voor de Dieren, SP en Volt een 'motie in te dienen' om voortaan die kosten te vergoeden.

Lees verder op de website van RozeGolf.net:  "Zwolle gaat deskundigenverklaring Trans-personen vergoeden" ‼

Zie ook:
Gemeente Zwolle gaat geslachtsverandering op ID-bewijzen vergoeden   Gemeente Zwolle | "Geslachtsregistratie aanpassen" ‼ 

Update:  

bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com – RozeGolf.net


                             

Homo, Lesbo of een andere letter van het alfabet: "Deze Kerk viert Diversiteit"

Lochem - Coming Out Sunday    Een Pride-vlag wapperend aan een kerk, het is nog steeds eerder uitzondering dan regel. In Lochem werd de Regenboogvlag zondagochtend gehesen voor een "speciale kerkdienst" ‼  "Enorm belangrijk, omdat je onder jongeren hoort dat ze zich zo beroerd voelen als ze merken dat ze anders zijn" ‼

"Alleke Wieringa", sinds 2021 predikante van de Remonstrantse Kerkgemeente Lochem-Zutphen, begint de ochtend met het aansteken van gekleurde kaarsen. "LHBTIQ+", somt ze op. "Laten we vooral het hele alfabet gebruiken om God's veelkleurige schepselen recht te doen".
                                                 
                            
Lees verder op de website van GLD.nl:  Homo, Lesbo of een andere letter van het alfabet: "Deze kerk viert diversiteit" ‼

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
bronnen: GLD.nl – Omroep Gelderland / YouTube.com / Facebook.com – GLD.nl


                        

zondag 15 oktober 2023

Molenhoek | Na 't overlijden van zijn vrouw ontdekte Piet (95) dat hij Homo is



Zijn zoon weet het. En zijn beste vriend ‼  "Ik heb het verder nog niet echt rondgebazuind". Want hij weet het zelf ook nog maar net. Piet Kuiper uit Molenhoek heeft er zijn hele leven over gedaan om er achter te komen dat hij op mannen valt → Piet Kuiper is 95 jaar.

"Ik spreek mezelf af en toe vermanend toe. Piet, wat ben je nu weer aan het ondernemen ?!  Want ik ben zelf ook verbaasd" ‼

De voordeur zwaait hij met enthousiasme open. Het bezoek aan de 95-jarige "Piet Kuiper" is het resultaat van e-mailcontact dat ruim een jaar gele- den ontstond. Tóen was de aanleiding het feit dat hij op zo'n late leeftijd nog "Nederlandse les ging geven aan Oekraïense vluchtelingen". In diezelfde periode overleed zijn vrouw Trudy, waar hij zo'n vijftig jaar mee getrouwd was geweest.

Lees verder op de website van AD.nl:  "Na het overlijden van zijn vrouw ontdekte Piet op 95-jarige leeftijd dat hij Homo is" ‼

bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / Facebook.com – AD.nl


                                   

Oostenrijk · LHBTIQ+ | Geen bewijs voor plannen aanslag tijdens Pride Wenen



Uit de tot nu toe beschikbare onderzoeksresultaten is er geen bewijs dat de drie jongeren die in juni in Wenen werden opgepakt, het gemunt hadden op de Pride ‼

De drie Oostenrijkse jongeren met Tsjetsjeense en Bosnische achtergronden – in de leeftijd van 14, 17 en 20 jaar – werden vlak voor Pride Wenen aangehouden. Volgens de veiligheidsdiensten hadden ze een aanslag op de deelnemers aan de Pride gepland.

De drie verdachten werden al vrij snel na hun aanhouding op vrije voeten gesteld, in afwachting van het onderzoek.
                                 
                                      
Lees verder op de website van RozeGolf.net:  "Geen bewijs voor plannen aanslag tijdens Pride Wenen" ‼

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
•   Oostenrijk | "Mogelijke aanslag verijdeld op Parade tijdens Pride in Wenen" ‼ 

bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com – Kurier.at / Facebook.com – RozeGolf.net