zaterdag 9 september 2023

Amsterdam | Daan Smeelen - Voorzitter Stichting Homomonument - Geridderd



Daan Smeelen is benoemd tot "Ridder in de Orde van Oranje-Nassau". Zij ontving deze onderscheiding op dinsdag 5 september 2023 tijdens de Vier Het Leven Bijeenkomst op het Homomonument uit handen van de Amsterdamse Wethouder Touria Meliani ‼

Daan Smeelen is al tientallen jaren als vrijwilliger actief in de LHBTIQ+ beweging, in gehandicaptenzorg en bij verschillende festivals. Daan komt op voor mensenrechten en creëert voor veel mensen een podium en veiliger plek, die zij nergens anders krijgen. Ze is voorzitter van 't Homomonument en faciliteert ook als deurvrouw, DJ, techniek, barvrouw en coördinator. Twaalf jaar geleden is ze begonnen met de organisatie van vieringen en her- denkingen op het Homomonument, en maakte dit tot het enorme succes dat het nu is: een ontmoetingsplek waar ieder jaar duizenden 'Queers' van jong tot oud samen komen op een gratis evenement voor en door de community. 

bronnen: MVS.nl / YouTube.com


                                       

Irak – LHBTIQ+'ers | "Wetsvoorstel voor doodstraf op Homoseksuele relaties"



Irakees parlementslid 'Raad Al-Maliki' wil Homoseksualiteit met de dood bestraffen. Een nieuw wetsvoorstel moet ervoor zorgen dat de Iraakse samenleving "beschermd wordt tegen afwijkingen en pedofilie". Human Rights Watch roept de Iraakse regering op om zo snel mogelijk de potentiële wet af te keuren

Mocht het wetsvoorstel van onafhankelijk parlementslid 'Raad Al-Maliki' worden aangenomen, dan zouden relaties tussen mensen van hetzelfde ge– slacht in Irak bestraft kunnen worden met de doodstraf of lange gevangenisstraffen. Het wetsvoorstel heeft ook betrekking op Transgender vrouwen Het "imiteren van een vrouw" zal bestraft moeten worden met drie jaar cel of een boete van meer dan 7000 euro ‼  Dit wordt in de wet gedefinieerd als het dragen van make-up en dameskleding of 'als vrouw verschijnen' in het openbaar.

Human Rights Watch (HRW) bekritiseert het wetsvoorstel. De mensenrechtenorganisatie maakt zich zorgen over het toenemende anti-LHBTIQ+– geweld in het land, iets waar de regering volgens LHBTIQ+-onderzoeker Rasha Younes olie op 't vuur gooit. Zo verbood de regering deze zomer het gebruik van "Homoseksualiteit" in de media. Dit woord moet vervangen worden door "seksuele afwijking".

Lees verder op de website van OUT.tv:  Irak | "Wetsvoorstel voor doodstraf op Homoseksuele relaties" ‼

Zie ook:

bronnen: OUT.tv / Facebook.com  OUT.tv


                                 

vrijdag 8 september 2023

Biseksueel | Biseksualiteit wordt niet als een echte Seksuele Oriëntatie gezien



Onderzoek  –  "Biseksuelen" worden minder geaccepteerd en "Biseksualiteit" wordt niet serieus genomen. Dat zijn conclusies uit het promotie-onderzoek van Jantine van Lisdonk van de Vrije Universiteit, waarvoor zij met 'Homoseksuelen' en 'Biseksuelen' sprak over intolerantie. 
                                                      
Voor het onderzoek beantwoordden 1636 jongeren tussen de 16 en 25 jaar die op hetzelfde geslacht en beide geslachten vallen, een online vragen- lijst. Met 38 van hen ging 'Jantine' in gesprek. Vooral bi-jongeren worstelen met hun seksuele oriëntatie, meer dan homo- of lesbische jongeren. Ze ervaren dat ze minder worden geaccepteerd door ouders en anderen in hun omgeving   "Biseksualiteit wordt niet als een echte 'seksuele oriëntatie' gezien, ook vaak niet door homoseksuele jongeren", zegt zij.

Lees verder op de website van GayNews.nl:  "Biseksualiteit wordt niet als een echte Seksuele Oriëntatie gezien"



                                           

Roze Reuzen | René Klijn (1962-1993) hielp het taboe op Aids te doorbreken ‼

Roze Reuzen – René Klijn  →  Dertig jaar geleden overleed zanger en foto­model "René Klijn" aan 'Aids'. In 1992 vertelde hij over zijn ziekte in een taboe­door­brekende aflevering van het programma "De Schreeuw Van De Leeuw" van Paul de Leeuw. "Het belangrijkste wat ik kon doen was aanschuiven in het programma". "Het taboe doorbreken"

Als kind wist René Klijn al dat hij beroemd wilde worden. Op zijn zeventiende verhuisde hij naar Amsterdam. Daar voelde hij zich meteen als een vis in het water. Hij ging aan de slag als fotomodel, acteur en achtergrondzanger ‼  In de jaren tachtig was René Klijn een van de leden van de boyband Bam To Bam Bam. Hun single "Like A Locomotion" kwam in 1989 in de tipparade en in maart van dat jaar nam de groep deel aan 't Nationaal Song– festival.
                            
                                     
De andere singles van de band flopten, waardoor 'René Klijn' besloot om op te stappen. Hij had ambities om een eigen plaat op te nemen als solo- artiest. Maar die droom werd ruw verstoord. Tijdens een vakantie kreeg René Klijn een verkoudheid die niet over wilde gaan. Eenmaal thuis maakte hij een afspraak met de huisarts, die hem ongevraagd op Hiv liet testen. In november 1990 kreeg René Klijn te horen dat hij "Hiv-positief" was: zijn wereld stortte in. Omdat hij zich schaamde voor z'n ziekte, leefde hij anderhalf jaar in isolement, zonder in 't openbaar te vertellen dat hij ziek was.

Paul de Leeuw wilde met z'n TV-programma De Schreeuw Van De Leeuw al langer een aflevering maken over Aids. Toen hij hoorde dat René Klijn de ziekte had, vroeg hij hem als gast. Na enige twijfel ging René Klijn akkoord: "Het belangrijkste wat ik kon doen was aanschuiven in het program- ma. Het taboe doorbreken. Want zodra mensen niet meer de angst hebben voor de ziekte dan wordt het een stuk prettiger" ‼

Lees verder op de website van Winq.nl:  "René Klijn (1962-1993) hielp het taboe op Aids te doorbreken" ‼

bronnen: Winq.nl / YouTube.com / Facebook.com – Winq.nl


                              

donderdag 7 september 2023

Pride Den Haag | Dit weekeinde géén Pride Den Haag vanwege Klimaatprotest



Komend weekeinde is er géén 'Pride' in Den Haag. De organisatie heeft besloten om de Pride te verschuiven naar volgend jaar mei

'Klimaatactivisten' hebben aangekondigd komende zaterdag de A12 te gaan blokkeren en de organisatie zegt het 'zonde' te vinden om dan ook een Pride te houden in de stad. "We vinden hun thema ook belangrijk, en geven hen de ruimte".

De organisatie van Pride The Hague heeft gekozen voor volgend jaar 17 tot en met 19 mei.

Lees verder op de website van RozeGolf.net:  "Dit weekeinde geen Pride Den Haag vanwege Klimaatprotest" ‼

Zie ook:  Pride The Hague gaat dit weekend niet door vanwege Klimaatprotest  /  Pride The Hague verplaatst naar mei volgend jaar

bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com – RozeGolf.net


                                                

Turkije | "Reclame voor anti-LHBTIQ+ evenement op Radio en TV in Turkije" ‼



Turkije – LHBTIQ+  →  Televisie- en Radioraad 'RTÜK' in Turkije heeft een reclamespot goedgekeurd voor Radio en Televisie voor een anti-LHBTIQ+ evenement van de organisatie Büyük Aile Platformu ("Het Grote Familieplatform") ‼

Dat evenement wordt 'zondag 17 september' gehouden in 'Istanbul' en is een demonstratie voor een verbod op "LHBTIQ+-propaganda". Een dergelijke bijeenkomst en een stille mars voor het gezin werd in 2022 voor het eerst gehouden.
                                           
                                          
De Turkse organisatie stelt dat "er nog nooit een tijd 'in de geschiedenis van de mensheid' is geweest waarin het gezin zo het doelwit is geweest en zo bedreigd is".

Sinds het aantreden van president Recep Tayyip Erdoğan is de situatie van seksuele minderheden in Turkije verslechterd. Zo is de Istanbul Pride verboden en zijn rechten van LHBTIQ+'ers ingeperkt.

bronnen: RozeGolf.net / YouTube.com / Facebook.com – RozGolf.net


                                

woensdag 6 september 2023

Hoogste rechtbank in Hong Kong maant regering tot erkennen Homokoppels ‼




De zaak in de 'Chinese stad' werd aangespannen door activisten die hoopten dat de rechtelijke macht zich zou uitspreken over het "Homohuwelijk" ‼ Koppels van hetzelfde geslacht kunnen momenteel in Hong Kong geen verstrekkende wettelijke verbintenis krijgen, wat invloed heeft op zaken zoals belasting, erfrecht en ziekenhuisbezoek.

Het "Homohuwelijk legaliseren" was voor de hoogste rechtbank een stap te ver, maar het hof is van mening dat 'koppels van hetzelfde geslacht' wel degelijk recht hebben op een officiële registratie. Daarom moet de regering hier nu voor zorgen, vindt een meerderheid van de rechters.

Lees verder op de website van OUT.tv:  "Hoogste rechtbank Hong Kong maant regering tot erkennen Homokoppels" ‼

bronnen: OUT.tv / Facebook.com – OUT.tv


                                      

Haarlem | BVNL-raadslid hekelt symboolpolitiek in discussie over: Homohaat ‼



Joey Rademaker - raadslid namens BVNL in de gemeente Haarlem - heeft het helemaal gehad met symboolpolitiek wanneer het gaat over de toenemende Homohaat op straat ‼  Volgens Joey Rademaker heeft het geen zin het groeiende probleem met fluwelen hand– schoentjes aan te pakken. Het BVNL-raadslid stelt dat er een lik op stukbeleid moet komen dat raddraaiers hard aanpakt ‼

Hoe wil men in Haarlem de Homohaat aanpakken ?! Door nog meer te investeren in Genderneutrale toiletten, Regenboogzebrapaden en meer LHBTIQ+-vlaggen. Maar Joey Rademaker vindt dit allemaal symboolpolitiek.

"Terwijl Homohaat hand over hand toeneemt en relatief vaak wordt veroorzaakt door straatschoffies van 'Marokkaanse komaf', lijkt dit stadsbestuur te denken dat mensen die "een harde hand nodig" hebben onder de indruk raken van Regenbookbankjes, Progressvlaggen en meer Genderneutrale toiletten. Kotsmisselijk word je van zulke linkse prietpraat. Dat is geen aanscherping van beleid, maar een lachertje voor daders. Homohaat moet je bestrijden door tuig van de richel keihard aan te pakken en een poosje op water en brood te zetten", aldus de BVNL'er.

Via een viertal raadsvragen hoopt Joey Rademaker Haarlem wakker te schudden. Volgens het BVNL-raadslid wordt het tijd voor minder (loze) woor- den en meer daden ‼


bronnen: NieuwRechts.nl / Twitter.com | X – NieuwRechts.nl
                                 
                                        

dinsdag 5 september 2023

BBB kiest met 'Mona Keijzer' iemand die pijlen richt op: Woke Genderideologie



Mona Keijzer  →  Met 'Mona Keijzer' als nieuwe premierskandidaat kiest de BoerBurgerBeweging BBB – voor een politica die kritiek levert op Transgender emancipatie. In een Tweet noemde 'Mona Keijzer' de overwinning van 'Rikkie Kollé' bij de Miss Nederland ver- kiezing een "voorbeeld van Woke Genderideologie". Hiermee is er voor het eerst in jaren een 'Premierskandidaat' van een mogelijke coalitie-partij die zich openlijk tegen de emancipatie van Trans personen verzet ‼

Op het toenmalige Twitter schreef 'Mona Keijzer' over de winst van 'Rikkie Kollé': "Fijn voor 'Rikkie Kollé' maar ook dit is weer een voorbeeld van hoe de Woke Genderideologie 'ik ben wie ik denk dat ik ben en de samenleving heeft daar zonder meer in mee te gaan' leidt tot het verlies van vrouwen" Op een kritische reactie antwoordde de politica: "Iedereen mag alles zijn wat hij/zij wil. Dat is het punt niet" ‼  Verdere toelichting gaf 'Mona Keijzer' niet.

Lees verder op de website van OUT.tv:  "BBB kiest met Mona Keijzer premierskandidaat die pijlen richt op Woke Genderideologie" ‼

Kijk voor meer artikelen met betrekking tot "BBB en Mona Keijzer" op:  Google.com  en/of  Bing.com 

bronnen: OUT.tv / Facebook.com – OUT.tv 


                                            

Duitsland | Geaardheid niet meer van belang bij 'Bloeddonaties in Duitsland' ‼



Duitsland – Bloeddonaties    In Duitsland zijn de regels voor bloeddonaties versoepeld. Seksuele geaardheid wordt niet langer mee- gewogen wanneer iemand bloed wil doneren. Het doel van de aanpassing is discriminatie voorkomen

Wie bloed wil doneren wordt niet meer gevraagd naar seksuele geaardheid, maar naar het aantal seksuele partners. Daarnaast krijgt voortaan iede- reen vragen over specifieke seksuele handelingen, waar eerst alleen Homo- en Biseksuele mannen dat kregen. Ook de leeftijdsgrens voor 't doneren van bloed vervalt.

Homoseksuele mannen die 'geregeld van seksuele partner wisselen', werden eerder automatisch als een risico beschouwd, omdat zij een verhoogde kans liepen om een soa te hebben opgelopen.

Nederland
Vanaf volgend jaar moet er ook in 'Nederland' een gelijke behandeling gelden voor alle bloeddonoren ‼  Dat maakte minister van Volksgezondheid – Ernst Kuipers – afgelopen maart in een Kamerbrief bekend. Ook bloedbank Sanquin pleit ervoor om te kijken naar seksueel gedrag in plaats van geaardheid.

Lees verder op de website van RozeGolf.net:  "Geaardheid niet meer van belang bij bloeddonaties in Duitsland" ‼


bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com – RozeGolf.net


                                 

maandag 4 september 2023

België | Sensoa lanceert groot onderzoek naar Condoomgebruik in Vlaanderen



Op de dag van de seksuele gezondheid (04 september) start de gezondheidsorganisatie "Sensoa" met een groot Condoomonderzoek. Voor het meest diepgaande Condoomonderzoek van de afgelopen 20 jaar in "Vlaanderen" gaat Sensoa op zoek naar 2.400 Vlamingen tussen 16 en 80 jaar die hun ervaringen met Condooms willen delen ‼

Het groot Condoomonderzoek bestaat uit een online vragenlijst. Invullen duurt ongeveer 'n kwartiertje en kan anoniem. Sensoa zoekt zoveel moge- lijk mensen tussen 16 en 80 jaar. Zowel mensen die een bloedhekel hebben aan Condooms, als zij die ze in grote verpakkingen aankopen, iedereen kan helpen om het Condoomgebruik in Vlaanderen in kaart te brengen. Ook mensen die (nog) geen seks hebben, kunnen meedoen.

Klik hier om de "online vragenlijst" in te vullen ‼


Zie ook:  
Sensoa lanceert groot Vlaams Condoomonderzoek nu gebruik afneemt  /  Sensoa | "Gebruik jij Condooms en waarom (niet)" ?! 

bronnen: GayLive.be / Facebook.com – MetroTime.be → Metro België


                                        

GGD IJsselland · Toename van 'Gonorroe' | Er wordt meer geëxperimenteerd ‼


GGD IJsselland  →  Het aantal gevallen van 'Seksueel Overdraagbare Aandoeningen' (SOA) bij de GGD in Regio IJsselland is weer ge- stegen. Er is met name een toename van het aantal mensen dat "Gonorroe" heeft ‼

Harriette van Buel van GGD IJsselland heeft geen verklaring voor de stijging. Wel constateert ze dat mensen steeds meer gaan experimenteren met seks, "meer met en door elkaar zullen we maar zeggen" ‼  Daarmee duikt Gonorroe ook op in Heteroseksuele kringen. Er is met name een toename van het aantal gevallen van Gonorroe bij jonge, Heteroseksuele vrouwen. Met een slag om de arm zegt "Harriette van Buel" dat de toename een reactie kan zijn op de lockdown tijdens de Corona-pandemie, "maar ja dat weten we niet zeker, het is heel veel gissen".
                             
                                         
Lees verder op de website van RozeGolf.net:  Toename van Gonorroe | "Er wordt meer geëxperimenteerd" ‼Stijging aantal SOA's, vooral Gonorroe  /  Steeds meer Gonorroe-besmettingen bij jongeren  /  Gonorroe – Wiki ‼

bronnen: RozeGolf.net / SoundCloud.com – Audio / Facebook.com – RozeGolf.net


                                          

zondag 3 september 2023

Beiroet | Rechts-extremistische aanval op LHBT+ vriendelijke bar Madame Om



Aanwezigen in Madame Om, een LHBTIQ+ vriendelijke bar in Beiroet (Libanon), moesten vorige week vrezen voor hun leven. De bar werd namelijk door de Christelijke Rechts-extremistische groepering Jnoud El-Rab (Soldaten van God) aangevallen, terwijl daar een Drag-show werd opgevoerd

Volgens een van de slachtoffers is de Madame Om bar een LHBTIQ+ vriendelijke bar "waar alle verschoppelingen samenkomen met hun zelfgekozen familie, om zich een deel van iets speciaals te voelen" ‼  De leden van "Jnoud El-Rab" vielen de bar aan tijdens een dragshow waarbij Drag Queens 'Emma Gration' en 'Latiza Bombé' optraden. Het evenement wordt beschreven als met "wat komedie, wat muziekoptredens, wat lokale culturele verwijzingen" en "zoals gewoonlijk, wat educatie en plezier".

Lees verder op de website van Gaykrant.nl:  "Rechts-extremistische aanval op LHBTIQ+ bar in Libanon" ‼

bronnen: Gaykrant.nl / Facebook.com  Gaykrant.nl


                                          

COC Nederland – Munten | Verkoop van de officiële munten van COC is gestart



COC Nederland  →  De voorverkoop van de verzamelaarsmunten ter ere van 50 jaar erkenning van "COC Nederland" is gestart ‼  COC Nederland is de oudste LHBTIQ+-belangenorganisatie die nog bestaat ter wereld. Het uitbrengen van de munt laat zien dat er in die 50 jaar mooie stappen zijn gezet naar emancipatie, gelijke rechten en acceptatie voor "LHBTIQ+-personen". Vanaf 27 september be- gint de uitlevering van de munten
                                                 
                                 
"We zijn vereerd en gelukkig met dit bijzondere gebaar", zegt COC-voorzitter Astrid Oosenbrug. "We zien de munt als een blijk van erkenning voor de moeizame strijd die door zovele mensen is geleverd, én als erkenning voor de resultaten die we samen hebben geboekt".

Lees verder op de website van ZijAanZij.nl:  "Officiële munten COC Nederland" ‼

Zie ook:  

bronnen: ZijAanZij.nl / YouTube.com / Facebook.com – Lei Lennaerts → Royal Dutch Mint