zaterdag 17 juni 2023

Pride Month - Music | Macklemore & Ryan Lewis ft. Mary Lambert – Same Love



USA - Music - Video  →  Het is alweer ruim 10 jaar geleden dat "Macklemore" samen met Ryan Lewis en Mary Lambert de gigantische wereldhit 'Same Love' uitbracht. In verband met Juni Pride Maand plaatst GayNieuws.blogspot.com de video opnieuw op hun weblog.
                          

bronnen: GayNieuws.blogspot.com / YouTube.com
                    
                                  

Breda | Stijn & Finn lopen arm in arm en worden achtervolgd en uitgescholden



Wat begon als een gezellige avond, eindigde woensdag in 'een nachtmerrie' voor Finn Van Beek (19) en Stijn Koy (23) uit Breda. Het stel liep arm in arm door Park Valkenberg na een Pride Bingo in het centrum van Breda, toen een man hen achtervolgde en uitmaak– te voor "Kanker Homo's". Het koppel vluchtte en Stijn viel. Hij hield er schaafwonden, een gescheurde blouse en verloren slipper aan over. "We hebben de hele nacht niet kunnen slapen"

Stijn en Finn zijn na het incident nog altijd van slag ‼  Zeker omdat ze boel nog probeerden te sussen door elkaar los te laten. "Eigenlijk is dat ook al te gek voor woorden", zegt Stijn.
                            
                                
Lees verder op de website van OmroepBrabant.nl:  "Stijn en Finn lopen arm in arm en worden achtervolgd en uitgescholden" ‼


bronnen: OmroepBrabant.nl / Facebook.com – Finn Van Beek / Facebook.com  OmroepBrabant.nl


                                          

vrijdag 16 juni 2023

Japan - LHBTIQ+ | Parlement in Japan stemt in met 'omstreden LHBTIQ+-wet'



Het Japanse parlement heeft ingestemd met een veelbesproken wetsvoorstel om begrip voor LHBTIQ+'ers te vergroten. Maar vanuit deze gemeenschap is er veel kritiek op de wet, vanwege de bepaling dat "ongepaste discriminatie niet getolereerd wordt". Daarmee is er ruimte voor "gepast discrimineren", stellen critici ‼

LHBTIQ+'ers worden in Japan nog regelmatig geweigerd voor banen of huizen, wat wordt verergerd door het, tot nu toe, ontbreken van wetgeving ‼ Het land staat onder druk van de overige 'G7'–landen om te zorgen voor meer diversiteit, inclusief vertegenwoordiging van de Lesbische, Homo- seksuele, Biseksuele, Transgender, Intersekse en Queer gemeenschap.

Lees verder op de website van NOS.nl:  "Parlement Japan stemt in met omstreden LHBTIQ+-wet" ‼


bronnen: NOS.nl / Twitter.com – NOS.nl 
                                
                                          

Goes – Roze Zaterdag 2023 | "Zaterdag 17 juni 2023 – Roze Zaterdag in Goes"

Goes  →  Komende zaterdag – 17 juni 2023 – is het Zeeuwse "Goes" het stralende decor voor 'Roze Zaterdag 2023'. Nog nooit eerder werd het oudste 'Pride evenement' van Nederland georganiseerd in de provincie Zeeland. Het evenement komt op het moment waar- op de Regenbooggemeenschap weer regelmatig te maken krijgt met haatincidenten ‼  "Juist nu moeten we ons laten zien en horen", aldus Simon Timmerman van Roze Zaterdagen Nederland

17 juni zal de boeken ingaan als een historische dag voor Zeeland en voor Goes. Voor de eerste keer zal Roze Zaterdag daar worden georganiseerd. Het evenement bestaat al sinds eind jaren zeventig. Twee jaar geleden kreeg Goes de organisatie van het evenement toegewezen na een intensieve selectieprocedure. Sinds die tijd is er door veel betrokkenen keihard gewerkt aan een 'kleurrijk programma' en inmiddels is Goes klaar voor de ruim 15.000 bezoekers die worden verwacht.
                               
                         
Lees verder op de website van ZijAanZij.nl:  "Roze Zaterdag 2023 in Goes" ‼Zeeland → Goes → 17 juni | Roze Zaterdag is blij met rapper Frenna: "Hopelijk zien we ook de stoere Hetero-jongens"
Goes maakt zich op voor 17 juni | "Roze Zaterdag 2023"   /   Roze Zaterdag 2023 in Goes ‼   /   Roze Zaterdag in Goes ‼

Extra:  

bronnen: ZijAanZij.nl / YouTube.com / Instagram.com – Roze Zaterdag Goes


                                                     

donderdag 15 juni 2023

Frankrijk - Lyon | "Transgender valt Lesbiënnes aan bij Pride-optocht in Lyon"


Frankrijk  →  De Pride-optocht in Lyon is flink uit de hand gelopen. Een biologische man, die zich identificeert als vrouw, besloot een groep demonstrerende Lesbiënnes aan te vallen. Beelden van het voorval zijn verspreid op sociale media ‼

Aanleiding    Het is onduidelijk wat precies de aanleiding was van de vechtpartij. Volgens omstanders wilde de Transgender zich bij de demonstratie van de Lesbiënnes voegen, maar wilden de Lesbiënnes dit niet omdat de Transgender een "biologische man" is ‼  Hierop zou de Transgender hebben besloten om de vrouwen aan te vallen.

Lees verder op de website van NieuwRechts.nl:  "Transgender valt Lesbiënnes aan bij Franse Pride-optocht" ‼

bronnen: NieuwRechts.nl / Twitter.com – Mehdi Aifa
                                  
                                     

De grote brand in Rotterdams Gay- en Drag-café Bonaparte is onder controle ‼



Rotterdam  →  De brand bij Gay- en Drag-café Bonaparte aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam-West is weer onder controle. Rond de klok van 13:15 uur brak er brand uit, die gepaard ging met een 'dikke bruine rook', die ook naar de bovenliggende woningen trok. De Veiligheidsregio meldt dat niemand meer in het vier verdiepingen tellend pand is ‼

Café Bonaparte  –  De brandweer is bezig om het pand te ventileren. Het vuur is inmiddels onder controle. Ambulancepersoneel heeft iemand voor de zekerheid ter plekke nagekeken, maar hoefde de persoon niet naar het ziekenhuis te brengen.

De 'Nieuwe Binnenweg' is inmiddels weer vrijgegeven. Voordat de panden worden vrijgegeven – verricht de brandweer nog metingen ‼  Dit gaat dan niet alleen om het café, maar ook om de 'omliggende panden'. Daarna wordt pas besloten of de bewoners van de woningen boven het café vandaag weer naar huis kunnen. 
                                  
                                     
De brandweer was met meerdere blusvoertuigen, zo'n zeven in totaal, naar het oude pand aan de 'Nieuwe Binnenweg' gekomen, en zet vanwege de hitte extra brandweerlieden in. Die kunnen elkaar tijdens het blussen sneller aflossen.

Zie ook:
Brand in Rotterdams 'Gay-café' onder controle  /  Brand in Café Bonaparte aan de Nieuwe Binnenweg onder controle 

woensdag 14 juni 2023

Nieuw → Gay webserie | Bekijk de nieuwe Gay webserie "Straight Best Friend"



Straight Best Friend  →  Straight Best Friend is de naam van een korte Gay webserie die het hartverwarmende verhaal laat zien over een onbeantwoorde liefde. Het script is geschreven met behulp van AI en het programma ChatGPT, al hebben de makers nog wel het een en ander moeten aanpassen … ‼

Wat gebeurt er als je verliefd wordt op je beste vriend die "Hetero" is ?!  Die vraag legden de bedenkers van "Straight Best Friend" voor aan het AI–programma ChatGPT. Daar rolde een verhaal uit over twee mannen die worstelen met hun vriendschap wanneer er verliefdheid in het spel komt.

Lees verder op de website van Winq.nl:  Bekijk de nieuwe Gay Webserie "Straight Best Friend" ‼

bronnen: Winq.nl / YouTube.com


                    

Wout Brama | Homo-acceptatie loopt nog altijd achter bij het 'mannenvoetbal'



Na een emotioneel afscheid bij 'zijn' club FC Twente, speelde "Wout Brama" (36) afgelopen zondag tijdens de play-offs tegen Sparta echt zijn allerlaatste wedstrijd als profvoetballer. Hij had graag nog doorgegaan, maar zijn lijf gaf aan dat het mooi is geweest. Tijd voor nieuwe dingen, waaronder het uitbrengen van een kinderboek. Wout Brama: "Ik ben weer gewoon broer, zoon, vader en echt– genoot" ‼ 

Homo-acceptatie
In zijn hele carrière heeft 'Wout Brama' nog nooit in het team gezeten met een speler die openlijk op mannen valt ‼  Bij FC Twente-profvoetbalster 'Maud Roetgering' in het team is Homo-acceptatie totaal geen ding. Net als Maud vallen zoveel speelsters op vrouwen. Maar in het mannenvoetbal lopen we echt nog veel te veel achter. Ik kom uit een voetbalcultuur waarbij regelmatig "Homo"of "Mietje" wordt geroepen, al gaat dat gelukkig veel beter. In het verleden heb ik mij er vast ook schuldig aan gemaakt, zonder dat ik iemand bewust heb willen kwetsen. Ik begrijp dat 't in deze voet– balwereld dan lastig is om je geaardheid kenbaar te maken en daar moet verandering in komen. "Iedereen moet 'zichzelf kunnen zijn', want voetbal is van iedereen". Daarom hebben Wout en Maud het kinderboek "Wout & Maud en het geheim van de trainer" uitgebracht.  

Lees verder op de website van Telegraaf.nl:  Wout Brama | "Homo-acceptatie loopt nog altijd achter bij mannenvoetbal" ‼

Zie ook:
Voetballers Wout en Maud breken lans voor Homo-acceptatie  /  Kinderboek breekt een lans voor Homo-acceptatie in het voetbal Wout Brama → Wiki  /  FC Twente-iconen presenteren boek over Homo-acceptatie | "In mannenvoetbal nog probleem" → Video ‼

bronnen: Telegraaf.nl / Twitter.com – Eline Verburg → Telegraaf.nl
                        

                                                

dinsdag 13 juni 2023

België - Genk | Afspraak via app: "Een Homo laten komen om hem te kloten" ‼


Een 19-jarige man uit Genk (België) is dinsdag in Hasselt veroordeeld tot 30 maanden cel, waarvan 20 voorwaardelijk voor het in de val lokken van een 70-jarige man uit Halen

Samen met vier minderjarige jongens maakten ze vorig jaar september via de Homodatingapp Grindr een afspraak met de man om hem vervolgens te beroven van zijn auto en zijn mobiele telefoon.

De 19-jarige was er op uit om "Een Homo laten komen om hem te kloten" ‼  De man uit Halen zag dat zijn date niet leek op de profielfoto in de app en maakte daar een opmerking over. De 19-jarige trok vervolgens een alarmpistool en de anderen kwamen dreigend om het slachtoffer heen staan. De man moest 'zijn telefoon en autosleutel in leveren', waarna zijn belagers vertrokken met de 19-jarige – zonder rijbewijs – achter het stuur ‼  De politie wist de auto niet veel later aan te houden.

Lees verder op de website van RozeGolf.net:  Afspraak via app | "Een Homo laten komen om hem te kloten" ‼

Zie ook:  Genkenaar (19) krijgt 30 maanden cel voor in de val lokken Halenaar (70) | "Een Homo laten komen om hem te kloten" ‼

bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com – RozeGolf.net


                                 

Nederland - Politie | "Politienetwerk 'Roze in Blauw' viert 25-jarig jubileum" ‼



Nederland  Politie    "Roze in Blauw" is het politienetwerk voor de LHBTIQ+ gemeenschap. Het netwerk bestaat 25 jaar. Reden om de waardering voor 'deze politiemensen' uit te spreken, maar ook iets om over na te denken, want waarom is dit 'LHBTIQ+ netwerk' nog steeds hard nodig ?!

Het is 25 jaar geleden dat het politienetwerk 'Roze in Blauw' werd opgezet. Johan, gepensioneerd politieman en politievrijwilliger, was destijds bij de oprichting. Yanitsa - jeugdrechercheur - is van de nieuwe generatie betrokken politiemensen en sloot zich 5 jaar geleden aan. Hoewel er in een kwart eeuw veel is veranderd, blijft volgens hen één ding gelijk: de noodzaak van Roze in Blauw. Dit zijn ook de woorden van plaatsvervangend korpschef Liesbeth Huyzer over het bijzondere jubileum. En de vraag: is het wel iets om te vieren ?!
                                 
                               
Lees verder op de website van Politie.nl:  "Politienetwerk Roze in Blauw viert jubileum" ‼

Zie ook:

bronnen: Politie.nl / YouTube.com / Twitter.com – Dagblad070.nl → Politie Nederland  Roze in Blauw
                                 
                                 

maandag 12 juni 2023

Maleisië | Oppositie Maleisië pleit voor kopie van Russische anti-LGBTIQ+-wet

Maleisië    Opnieuw valt de Russische "anti-Homopropagandawet" in een ander land in vruchtbare aarde. De grootste oppositiepartij in "Maleisië" roept de regering op om een kopie van die wet in te voeren

Volgens parlementariër Wan Ahmad Fayhsal moet Maleisië een voorbeeld nemen aan Rusland als het gaat om het "beschermen van kinderen". Hij pleit dan ook voor een wet die het "propageren van onnatuurlijke seks, Pedofilie en de LGBTIQ+-gemeenschap" verbiedt. De wet zou moeten gelden voor onder andere sociale en reguliere media, maar ook voor "culturele producten".

Daarmee neemt de parlementariër dus een voorbeeld aan "Rusland", wat al sinds 2013 een wet kent die gericht is op het beschermen van "tradi- tionele familiewaarden". In de praktijk komt dit erop neer dat LGBTIQ+'ers de mond worden gesnoerd, waardoor de maatschappelijke zichtbaarheid bemoeilijkt wordt. Met een soortgelijke wet hoopt de Maleisische parlementariër dat de "familietradities en religie" van Maleisië "behouden" blijven.


Eerder geplaatste artiklen met betrekking tot "Maleisië → LGBTIQ+'ers" op GayNieuws.blogspot.com ‼

bronnen: OUT.tv / Facebook.com – OUT.tv


                                         

Actie | Wil jij Pride vieren in je eigen dorp ?! - Geef je dan op voor deze actie ‼



Pride – Actie  →  Voor de viering van Pride moet je doorgaans naar een van de grotere steden in ons land. Maar wat nou als je 'Queer' bent in een dorp ?!  3FM organiseert samen met Omroep Human voor de tweede keer de actie "Vier Pride in je dorp". Wil je een Drag- show in je dorpshuis of een "botenparade" – net zoals in b.v. Amsterdam en Utrecht – door de sloten ?!  Meld je dan nu aan
 
Vorig jaar brachten 3FM en Omroep Human een Pride naar Nijverdal. Luisteraar 'Kimberley' (21 jaar) kwam op haar twaalfde Uit de Kast in het dorp, maar voelde zich al die jaren niet gesteund. Daarom vroeg ze 3FM een Pride in haar dorp te organiseren.

Met een 'Drag Queen' op een trekker en een meterslange 'Regenboogvlag' trok de Pride door Nijverdal. En wat bleek ... ?!  Honderden dorpsgenoten stonden langs de kant van de weg om Kimberley te steunen.

Deze keer een Pride in jouw dorp ?!
Dit jaar slaan 3FM-DJ's Timur Perlin en Julien Kooij samen met Omroep Human opnieuw de handen ineen om een Pride in een nieuw dorp te organi- seren. Wil jij een Drag-show in het dorpshuis of een Canal Parade door de sloten ?!  Zij regelen het voor je ‼

Aanmelden kan via:  3FM.nl/Pride  

Zie ook:  

bronnen: Winq.nl / Instagram.com – Timur_Perlin


                                                       

zondag 11 juni 2023

Vraag naar 'Transgenderzorg' neemt toe - Een duidelijke verklaring is er niet ‼



De vraag naar Transgenderzorg neemt toe, maar een sluitende verklaring is er niet. Dat blijkt uit een langverwacht – op 09 mei 2023 verschenen onderzoek ‼

Tussen oktober 2019 en juli 2022 steeg het aantal aanmeldingen voor Transgenderzorg van 2820 naar 8630. Tegelijk verdubbelde de afgelopen drie jaar het aantal behandelplekken. Hoewel er in de cijfers ook dubbelingen zitten, wachten op dit moment ongeveer "6900 mensen" op een intake. De gemiddelde wachttijd is opgelopen tot bijna twee jaar. Naar schatting is een derde van de groep wachtenden jonger dan 18 jaar. 

Lees verder op de website van NOS.nl:  "Vraag naar Transgenderzorg neemt toe, duidelijke verklaring is er niet" ‼


bronnen: NOS.nl / Twitter.com – NOS.nl
                                             
                                          

Israël | "LHBTIQ+'ers in 'Israël' voelen zich bedreigd door rechtse regering" ‼



Israël  →  Het aantal meldingen van discriminatie en geweld tegen Homo's in 'Israël' is de laatste twee maanden toegenomen, blijkt uit onderzoek van LHBTIQ+-belangenvereniging 'Aguda' ‼

Die periode valt samen met 't aantreden van de nieuwe, extreemrechtse regering van premier Benjamin Netanyahu, waarin een aantal 'Homofobe ministers' zitting hebben.

"Na het aantreden van de nieuwe regering nam 't aantal aanvallen op LHBTIQ+'ers toe", zegt Hila Peer van Aguda tegen het NOS Journaal. "Politici creëren met hun Homofobe uitspraken een giftig klimaat, dat direct impact heeft op onze veiligheid".
                           
                               
Lees verder op de website van RozeGolf.net:  "LHBTIQ-Plussers Israël voelen zich bedreigd door rechtse regering" ‼

Zie ook:  

bronnen: RozeGolf.net / YouTube.com / Facebook.com – RozeGolf.net