zaterdag 17 februari 2024

VS | "Zangeres Cher niet welkom op huwelijk van haar zoon na familieruzie" ‼




Cher's zoon – muzikant en acteur Chaz Bono – zal zich binnenkort de echtgenoot mogen noemen van actrice Shara Blue Mathes, maar hij zal die memorable gebeurtenis niet delen met zijn moeder 'Cher'. Zij staat niet langer op de gastenlijst, omdat Chaz het niet eens is met hoe de zangeres omgaat met haar andere zoon, Elijah Allman.

Lees verder op de website van HLN.be:  Na familieruzie | "Cher niet welkom op huwelijk van haar zoon" ‼

Zie ook:  Zangeres Cher niet welkom op huwelijk zoon ‼  /  Zangeres Cher niet welkom op huwelijk zoon ‼

bronnen: HLN.be – Het Laatste Nieuws / Twitter.com | X – Nieuwsblad.be
                                  
                                 

Ghana - Gay | Celstraf voor LHBTIQ+'ers moedigt 'sodomie in gevangenis' aan



Ghana   Het Ghanese parlementslid 'Alexander Afenyo-Markin' van de regeringspartij NNP (Nieuwe Patriottische Partij) heeft er bij de behandeling van het anti-LHBTIQ+-wertsvoorstel voor gepleit om geen gevangenisstraffen op te leggen voor 'Homoseks'

Hij zei dat het opsluiten van mensen wegens LHBTIQ+-misdrijven sodomie in gevangenissen zou aanmoedigen en 'Homoseksualiteit en de bevorde– ring ervan' in het West-Afrikaanse land zou verergeren, wat volgens hem de bedoeling van het wetsvoorstel zou ondermijnen.
                                     
                                
Volgens Alexander Afenyo-Markin is de gevangenis niet effectief bij het aanpakken van een 'gedragsprobleem'. Hij vindt dat celstraf moet worden veranderd in dienstverlening aan de gemeenschap.

In het wetsvoorstel staat een gevangenisstraf van maximaal tien jaar op het hebben van 'Homoseks'.

Lees verder op de website van RozeGolf.net:  "Celstraf voor LHBTIQ+'ers moedigt sodomie in gevangenis aan" ‼

bronnen: RozeGolf.net / Twitter.com | X  Citizen TV Kenya / Facebook.com – RozeGolf.net


                               

vrijdag 16 februari 2024

Amsterdam – Roze Lieverdje | "House of Bodega is het Roze Lieverdje 2024" ‼



Amsterdam - Roze Lieverdje    The House of Bodega is het Roze Lieverdje 2024 geworden. De initiatiefnemers en drijvende krachten achter dit stralende middelpunt van de ballroom scene in Amsterdam namen woensdagavond tijdens het Roze Lieverdje Gala 2024 in de Melkweg het Roze Lieverdje in ontvangst

The House of Bodega organiseert verder inspirerende workshops voor: Queer jongeren, waarbij de nadruk vooral ligt op het versterken van de jonge ballroom community. Met "The Bodega University" creƫren ze een ruimte waar onderwerpen zoals seksuele gezondheid, stigma's, verslaving en dak- loosheid onder jongeren besproken worden. Dit alles allemaal gefaciliteerd door warme interactie, smakelijk eten en doordachte panelgesprekken.

Lees verder op de website van GayNews.nl:  "Roze Lieverdje oeuvre prijs voor Bob van Schijndel" ‼
                                
                           
The House of Bodega uitgeroepen tot Roze Lieverdje 2024  The House of Bodega is het Roze Lieverdje 2024 ‼

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
•   Amsterdam - Roze Lieverdje | "Wie maakt er kans op het 'Roze Lieverdje' 2024" ?! 

bronnen: GayNews.nl / YouTube.com / Twitter.vom | X – GayNews.nl
                                    
                                

Griekenland | Parlement in Griekenland stemt voor: invoering Homohuwelijk ‼



Griekenland    Het Griekse parlement heeft donderdagavond voor het openstellen van het 'burgerlijk huwelijk' voor paren van gelijk geslacht gestemd. Daarmee is "Griekenland" het eerste Orthodox-Christelijke land en het eerste land in Zuidoost-Europa waar paren van gelijk geslacht kunnen trouwen voor de wet

In het 'Griekse parlement' stemden 176 leden voor en 76 tegen het voorstel. Twee leden van 't parlement onthielden zich van stemming en 46 leden waren niet aanwezig.
                                  
                                
"Voor elke burger van onze democratie is vandaag een dag van vreugde", zei premier 'Mitsotakis'. "Met deze wet kunnen we eindelijk recht doen aan het dagelijks leven van onze medeburgers van hetzelfde geslacht". Nadat de wet was aangenomen, was het feest voor het parlementsgebouw.

Lees verder op de website van RozeGolf.net:  "Parlement in Griekenland stemt voor invoering Homohuwelijk" ‼

Kijk voor meer artikelen met betrekking tot "Griekenland – Homohuwelijk" op:  Google.com  en/of  Bing.com 


bronnen: RozeGolf.net / YouTube.com / Facebook.com – RozeGolf.net


                                    

donderdag 15 februari 2024

COC Gorinchem – Jongeren stelen Regenboogvlag | Ik zag de haat in hun ogen


Een groep jongeren heeft donderdagmiddag twee vrijwilligers bij het "COC in Gorinchem" uitgescholden en bedreigd. Daarna gingen zij er met de Regenboogvlag vandoor. Het COC gaat aangifte doen van discriminatie en bedreiging ‼

Al aan het begin van de middag viel een groep jongeren vrijwilligers lastig vertelt Maarten Venhovens, voorzitter van het COC Gorinchem. Ook de vrijwilliger van de speelgoedbank, gevestigd in hetzelfde gebouw als het COC, werd bedreigd en uitgescholden voor 'vieze pot'.

  Maarten kreeg zelf ook 'anti-Homoleuzen' over zich heen en werd geĆÆntimideerd. Vervolgens probeerden de jongeren de Regenboogvlag te stelen, maar dat mislukte in eerste instantie en ze dropen af.

Twee uur later waren de jongeren terug en voordat Maarten er erg in had gingen ze er dit keer wel met 'de Regenboogvlag en stok' vandoor, vertelt hij. De vlaggenstok vonden ze iets verderop terug.

Lees verder op de website van Rijnmond.nl:  Jongeren stelen Regenboogvlag bij COC Gorinchem | "Ik zag de haat in hun ogen" ‼

Zie ook:  

Zaandam - 16 februari 2024 | De 'Zaanse Regenboogborrel' bij Dans Hotspot ‼


Zaandam – Zaanse Regenboogborrel  →  De "Zaanse Regenboogborrel" is deze maand bij de Dans Hotspot – Westzijde 71Zaandam op vrijdag 16 februari van 15.00 tot 17.00 uur 
 
De 'Zaanse Regenboog' organiseert samen met het 'Roze Olifantje Dames Diner Club' een maandelijkse Regenboogborrel. Deze rouleert op de 3e vrijdag van de maand, elke keer op een andere locatie in Zaanstad. Voor de gezelligheid en 't is leuk om elkaar te ontmoeten en te leren kennen.

bronnen: DeZaanseRegenboog.nl – Persbericht → Frank Vos / Facebook.com – DeZaanseRegenboog.nl



                            

woensdag 14 februari 2024

♥ GayNieuws ♥ wenst iedereen een "Liefdevolle & Gay-zellige Valentijnsdag" ‼

#NietVerliefdGenoeg | LGBT Asylum Support – "Valentijnsactie in Amsterdam"



Amsterdam  →  LGBT Asylum Support heeft woensdag in Amsterdam actie gevoerd op de Dam. De stichting wil met de actie aandacht vragen voor LHBTIQ+-asielzoekers die in Nederland een relatie aangaan en door de IND worden afgewezen

Relaties    Relaties tussen LHBTIQ+-asielzoekers die ontstaan in de lange procedure, worden door de IND niet altijd als bewijs gezien dat de asiel- zoeker LHBTIQ+'er is.

Met de Valentijns-actie wil LGBT Asylum Support – de stichting die LHBTIQ+-asielzoekers bijstaat – bewerkstelligen dat er in de procedure ook gekeken wordt naar de zogenoemde identiteitsgroei van LHBTIQ+-asielzoekers.

De petitie #NietVerliefdGenoeg die bij deze actie hoort, wordt half maart aan de verantwoordelijk staatssecretaris aangeboden.

Zie ook:  
Petitie | "#NietVerliefdGenoeg"  /  Facebook | "#NietVerliefdGenoeg"  /  LGBT Asylum Support – Facebook | "#NietVerliefdGenoeg" 

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
•   Valentijnsactie – Petitie | "#Niet Verliefd Genoeg voor LHBTIQ+-asielkoppels" ‼ 

bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com – RozeGolf.net


                               

dinsdag 13 februari 2024

Friesland - Regenboogbeleid FryslĆ¢n | "Wo. 14 Februari – Vreedzame Optocht"



Wij vinden dat in FryslĆ¢n iedereen zichzelf moet kunnen zijn, iedereen op zijn eigen manier. We willen een leefbare "iepen mienskip" (open gemeen- schap) en samen investeren in een inclusieve samenleving. Dat is – juist nu – hard nodig en daar helpen wij graag aan mee.

Woensdag 14 februari - Leeuwarden - Vreedzame Optocht vanaf 18:30 uur
►  Op Valentijnsdag, woensdag 14 februari, organiseren we een 'vreedzame optocht' vanaf 18:30 uur vanaf de Blokhuispoort naar het Provinciehuis in Leeuwarden ‼  Vervolgens wonen we samen de 'commissie-vergadering' bij over dit onderwerp, waar een aantal personen namens de "Regenboog community" zullen inspreken. Jouw aanwezigheid is van groot belang om onze stem te laten horen en de noodzaak van inclusief beleid te benadruk- ken. Het besluit wordt genomen op 28 februari 2024.

Kijk hier voor de persberichten:  Persbericht 1  -en-  Persbericht 2  

Zie ook:  

bronnen: Tumba.nl → Persbericht / Facebook.com – FrieschDagblad.nl


                              

Polen | "Presentator staatstelevisie in Polen maakt excuses aan LHBTIQ+'ers"



Polen – TV  →  Presentator "Wojciech Szeląg" van de Poolse staatszender TVP heeft in een rechtstreekse televisie-uitzending namens de publieke omroep excuses aangeboden aan de LHBTIQ+-gemeenschap ‼

Hij deed dat in het programma "Gast van de Avond", waarvoor Bart Staszewski en Maja Heban, twee LHBTIQ+-activisten, waren uitgenodigd.

Lees verder op de website van RozeGolf.net:  "Presentator staatstelevisie in Polen maakt excuses aan LHBTIQ+'ers" ‼
                               


Zie ook:
Poolse staatsomroep biedt live excuses aan voor haatcampagne tegen LHBTIQ+ gemeenschap  /  Poolse presentator maakt excuses 

bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com – RozeGolf.net / Twitter.com | X  Bart Staszewski