woensdag 31 januari 2024

Meer dan een kwart van de 'Generatie Z' Amerikanen noemt zichzelf: LGBTIQ+



Verenigde Staten  →  Volgens nieuw onderzoek identificeert meer dan een kwart van de Generatie Z'ers in de 'Verenigde Staten' zich- zelf als LGBTIQ+. Daarmee is Generatie Z, geboren tussen 1997 en 2010, de meest "roze" generatie van allemaal. Meer Amerikaanse Generatie Z'ers identificeren zichzelf nu als LGBTIQ+ dan als 'Republikeins' ‼

Van de door het Amerikaanse 'Public Religion Research Institute' (PRRI) ondervraagde volwassenen identificeert 10 procent van de Amerikanen zich als Homoseksueel, Biseksueel of "anders" ‼  Onder Generatie Z-volwassenen ligt dat percentage hoger. 28 procent van hen identificeert zichzelf als "LGBTIQ+". 15 procent van de 'Generatie Z'-volwassenen noemt zichzelf Biseksueel, vijf procent noemt zich Homoseksueel en acht procent heeft 'iets anders' aangekruist. Van de 'Boomers', geboren tussen 1946 en 1964, noemt slechts vier procent zich LGBTIQ+. Voor Generatie X (1965-1979) is dit zeven procent en van de Millennials (1980-1995) noemt 16 procent zich LGBTIQ+.

De resultaten van het PRRI komen grotendeels overeen met andere onderzoeken naar "Seksuele– en Genderidentiteit" van verschillende generaties. Onderzoeksbureau 'Gallup' schatte "het aantal Generatie Z'ers dat zich LGBTIQ+'er noemt" op in 2021 op twintig procent, maar constateerde al een groei van dit percentage onder Generatie Z'ers, als onderdeel van het volwassen worden van deze generatie.

Lees verder op de website van OUT.tv:  "Meer dan een kwart van 'Generatie Z' Amerikanen noemt zichzelf LGBTIQ+" ‼

bronnen: OUT.tv / Facebook.com - OUT.tv