donderdag 15 juni 2023

De grote brand in Rotterdams Gay- en Drag-café Bonaparte is onder controle ‼



Rotterdam  →  De brand bij Gay- en Drag-café Bonaparte aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam-West is weer onder controle. Rond de klok van 13:15 uur brak er brand uit, die gepaard ging met een 'dikke bruine rook', die ook naar de bovenliggende woningen trok. De Veiligheidsregio meldt dat niemand meer in het vier verdiepingen tellend pand is ‼

Café Bonaparte  –  De brandweer is bezig om het pand te ventileren. Het vuur is inmiddels onder controle. Ambulancepersoneel heeft iemand voor de zekerheid ter plekke nagekeken, maar hoefde de persoon niet naar het ziekenhuis te brengen.

De 'Nieuwe Binnenweg' is inmiddels weer vrijgegeven. Voordat de panden worden vrijgegeven – verricht de brandweer nog metingen ‼  Dit gaat dan niet alleen om het café, maar ook om de 'omliggende panden'. Daarna wordt pas besloten of de bewoners van de woningen boven het café vandaag weer naar huis kunnen. 
                                  
                                     
De brandweer was met meerdere blusvoertuigen, zo'n zeven in totaal, naar het oude pand aan de 'Nieuwe Binnenweg' gekomen, en zet vanwege de hitte extra brandweerlieden in. Die kunnen elkaar tijdens het blussen sneller aflossen.

Zie ook:
Brand in Rotterdams 'Gay-café' onder controle  /  Brand in Café Bonaparte aan de Nieuwe Binnenweg onder controle