vrijdag 4 augustus 2023

Minister Dijkgraaf maakt zich zorgen over rechten van LHBTQ+'s en Homohaat



Amsterdam - Canal Parade    Terwijl Amsterdam zich opmaakt voor de botenparade door de grachten tijdens 'Queer & Pride', maakt meevarend demissionair minister "Robbert Dijkgraaf" (Emancipatie, 'D66') zich zorgen over grondrechten van LHBTIQ+'ers. Robbert Dijkgraaf: "De wind waait uit de verkeerde hoek"

Robbert Dijkgraaf noemt het op zichzelf al een statement, dat hij als lid van het kabinet op een boot staat tijdens de Canal Parade. "Dat ik daar kan staan. Dat ik daar mag staan. En dat ik er ook wíl staan. Daar kunnen we als land trots op zijn".  In veel andere landen is dat onbestaanbaar.

De Canal Parade is vooral een feestje, waar Robbert Dijkgraaf zaterdag wil "vieren wat we in Nederland allemaal hebben bereikt" ‼  "De variatie van mensen en hun 'seksuele identiteit en oriëntatie' is overal: in families, op het werk en door alle leeftijden heen. Daarom vind ik het een heel verbin- dend onderwerp".

Lees verder op de website van Parool.nl:
Minister Dijkgraaf over haperende LHBTIQ+-emancipatie | "Eén persoon die zich niet vrij voelt, is er voor mij één te veel" ‼ 

Zie ook:  

bronnen: Parool.nl / Twitter.com | X – Parool.nl