vrijdag 14 juli 2023

UNAIDS | Aantal 'Hiv-besmettingen' wereldwijd is vorig jaar iets teruggelopen



UNAIDS  →  Het aantal Hiv-besmettingen wereldwijd is vorig jaar iets teruggelopen ‼  In 2022 liepen 1,3 miljoen mensen een infectie op, tegen 1,5 miljoen in 2021. 630.000 mensen stierven aan de gevolgen van Aids – 20.000 minder dan in 2021, zegt VN-agentschap UNAIDS. Maar er zijn ook zorgen over stijgingen in bepaalde regio's, onder meer door strenge anti-Homo-wetgeving

In zuidelijk Afrika wordt een aanzienlijke vooruitgang geboekt in de strijd tegen Hiv en Aids. Hiv is het virus dat Aids kan veroorzaken ‼  Landen als 'Zimbabwe', 'Swaziland', 'Botswana' en 'Rwanda' voldoen aan het '95-95-95-doel'. Dit houdt in dat 95 procent van de mensen met Hiv weet wat hun Hiv-status is, 95 procent wordt behandeld met medicatie en dat bij 95 procent het virus onder controle is.
                                       
        
                          
Daar staat tegenover dat in een aantal regio's "het aantal Hiv-infecties blijft stijgen" ‼  Sinds 2010 is in Oost-Europa en Centraal-Azië het aantal Hiv-besmettingen met 49 procent toegenomen. In het Midden-Oosten en Noord-Afrika zelfs met 61 procent.

HIER vind je het gehele rapport van UNAIDS ‼

Lees verder op de website van Upday.com:  UNAIDS | "Afname Hiv-infecties, maar zorgen over anti-Homo-wetten" ‼

Zie ook:  Aantal nieuwe Hiv-infecties neemt slechts mondjesmaat af ‼   UNAIDS | "Afname Hiv-besmettingen, wel zorgen" ‼

bronnen: Upday.com / YouTube.com / Facebook.com  Winq.nl