maandag 5 oktober 2020

Gemeente Zaanstad bekent kleur met Regenboogvlag voor 'Coming Out Dag' ‼


Zaandam  →  Vanmorgen hesen 'Frankie Vos' van stichting de Zaanse Regenboog en wethouder Inclusiviteit 'Rita Noordzij' de Zaanse Regenboogvlag op het gemeentehuis van Zaanstad. Op zondag 11 oktober is de jaarlijkse "Coming Out Dag" ‼  De dag dat je openlijk uitkomt voor wie je bent en van wie je houdt.

  Wethouder Rita Noordzij: "We vieren de hele week Coming Out 2020 en dragen uit dat 'Zaanstad' een inclusieve 'Regenboogstad' is, waar iedere LHBTIQ+'er zichzelf moet kunnen zijn ‼  Juist nu, juist in deze tijd dat we fysiek verder van elkaar afstaan, is het belangrijk om te laten zien dat je er voor elkaar bent. En, als dat nodig is, ook voor elkaar opkomt. Dat doen we door niet een dag, maar deze hele week de 'Regenboogvlag' te hijsen. We nodigen iedereen uit om deze vlag ook op te hangen en solidair met elkaar te zijn".
                                                          
                                                 
Tijdens Coming Out 2020 wordt aandacht besteed aan het moment dat LHBTIQ+'ers openlijk voor hun Seksuele voorkeur of Genderidentiteit uitkomen: Uit de Kast komen / Coming-Out.  Dit is nog steeds niet gemakkelijk, omdat het nooit vanzelfsprekendheid is dat LHBTIQ+'ers geac- cepteerd worden door de omgeving.

Lees verder op de website van ZaandamsDagblad.nl:  "Zaanstad bekent kleur en vlagt hele week voor Coming Out 2020" ‼

Zie ook:  Hele week de Regenboogvlag uit in aanloop naar Coming Out Day  /  Coming Out Dag 2020 | "Zaanstad komt Uit de Kast" ‼

Eerder geplaatste artikelen op GayNieuws.blogspot.com met betrekking tot:  De Zaanse Regenboog en ZaanPride 

Meer berichten en artikelen met het onderwerp "Coming Out Dag/Day 2020" vind je op:  Google.com en Drimble.nl

bronnen: ZaandamsDagblad.nl / Facebook.com – Zaanstad.Nieuws.nl / Facebook.com – ZaandamsDagblad.nl